Colton Herta listája: Ezt hallgatja az IndyCar punk-rock dobosa

Colton Herta listája: Ezt hallgatja az IndyCar punk-rock dobosa
credit: Penske Entertainment/Joe Skibinski

Colton Herta listája: Ezt hallgatja az IndyCar punk-rock dobosa


Az IndyCar-rajongók körében közismert tény, hogy Colton Herta nem csak a mezőny egyik legjobb fiatal versenyzője, de egyben lelkes dobos is.

Képességeit a The Zibs névre hallgató, középiskolai barátaival alapított punk-rock bandájában csillogtatja meg, amelynek tavaly nem csak megjelent az első albuma, de egyben megejtették a legelső komoly koncertjüket is.

Muzikalitása apropóján a Pitchfork zenei magazin fel is tette a kérdést, hogy a potenciális Forma-1-es reménység mit hallgat jelenleg.

Íme Herta listája és a magyarázatai:
Circle Jerks: “Live Fast Die Young”


“Ezek a srácok nagyon vagányak! Tavaly láttam őket először élőben. Ez a számuk határozottan a fejemben szól, amikor beszállok a versenyautóba, totál felpörget és készen állok a bevetésre. Keith Morris, az énekes egyszerűen elképesztő. A nyolcvanas években már a huszas éveiben jár, szóval most már az idősebbek közé tartozik, de még mindig olyan a színpadon, mint egy kölyök.”Alex G: “Treehouse”

“Ez egy olyan dal, amit nem futamok előtt szokam hallgatni, sokkal inkább egy sima autózás közben, kikapcsolódásként. Mázlista vagyok, hogy a BMW-nek [az IMSA-ban, – a szerk.] is versenyezem, így kapok tőlük bérautót. Szóval, most egy BMW M4-est vezetek, ami elképesztő és olyan fantasztikus hangrendszere van, ami tökéletes ehhez a számhoz. Régóta vagyok Alex G rajongója, klassz látni, hogy milyen népszerű lett az utóbbi időben. Leírhatatlanul jó gitáron és tulajdonképpen bármilyen hangszeren, amin csak játszik.”Tame Impala: “Elephant”


„Mindenki ismeri tőlük a “The Less I Know the Better”-t, én viszon az “Elephant” című számukat szeretem a legjobban. Őket is láttam élőben tavaly San Franciscóban és brutálisak voltak! Kevin Parker nagyszerű dobosnak, gitárosnak és billentyűsnek is, elképesztő a srác! Magas szintűek a fellépéseik és folyamatosan kapcsolatban vannak a rajongókkal is.”Matty Greg: “As It Was” (Harry Styles cover in the style of the Strokes)


„A Strokes áll talán a legközelebb a popzenéhez azok közül, amiket hallgatok. Tetszik az új Harry Styles dal, bármi is legyen a címet. Van is ennek egy nagyszerű feldolgozása Matty Gregtől, ami tisza Strokes-hangzású.

Mindig is kedveltem a Strokest az Arctic Monkeys-zal együtt. Az egész “Is This It” albumuk elképesztő. Általában inkább akkor választom a zenéjüket, amikor utazom és a reptéren vagyok. Fanasztikus zenészek.”