NASCAR: Turistalátványosság lett Martinsville Chasain falfutása óta

NASCAR: Turistalátványosság lett Martinsville Chasain falfutása óta
credit: NASCAR/NBCRoss Chastain október végén, néhány másodperc alatt meghódította a világot.

A stílszerűen ‘Hail Melon’ névre keresztelt falfutás nyomait a mai napig magán viseli a Martinsville Speedway, a létesítménynek pedig egyelőre esze ágában sincs eltüntetni.

„Az Xfinity 500 utolsó köre” – válaszolta a pálya elnöke, Clay Campbell, amikor a Martinsville Bulletin riportere arról kérdezte, hogy mi volt 2022 leglátványosabb pillanata.

„Mi másra számított?”

Chastain manővere nem csak őt magát helyezte el örökre a globális motorsport történelemkönyvében, de egyben a félmérföldes vonalvezetésnek is akkora reklámot csinált, hogy már valódi turistalátványosságnak számít.

Folyamatosan utaznak oda rajongók csak azért, hogy megtekintsék a Hail Melon helyszínét.

Ebből adódóan Campbell elárulta, hogy a Trackhouse Racing 1-es számú Chevyjének nyomait a NASCAR Cup következő futamáig meg is tartják.

„Fent marad egészen az áprilisi versenyig. Rengeteg ember látogat el hozzánk csak azért, hogy megnézze és fotókat készítsen róla. Ez egy történelmi pillanat volt és mindent megteszünk azért, hogy a lehető legjobban megőrizzük. Az a manőver óriási figyelmet generált nem csak a Martinsville Speedwaynek, de magának a sportnak is. A történelem része lesz örökké.”

Falfutás ide-oda, mindent összevetve azonban Campbell mégsem ezt tartja a pálya legnagyobb eredményének.

Ugyanezen verseny reggelén derült ki, hogy az összes jegyet sikerült eladni, így – mintha csak az emberek előre megérezték volna – Chastain akciója telt ház előtt zajlott le, amire 2016 óta nem volt példa a létesítmény életében.

„Nagy öröm volt nekem és az egész csapatunk számára. Rendkívül keményen dolgoztak ezért. A pálya sosem nézett ki ennyire jól és teljesen készen álltunk. Több szórakozási lehetőséget kínáltunk a rajongóknak, mint korábban valaha. Nem is zárhattuk volna le jobban a 75. évfordulónkat. A szurkolók 99.9%-a szerint a legjobb dolog az a bizonyos utolsó kör volt, nekem viszont sokkal többről szólt az a hétvége.”