Így húzta ki a csávából Jeff Gordont a zsaruk előtt Dale Earnhardt Jr.

Így húzta ki a csávából Jeff Gordont a zsaruk előtt Dale Earnhardt Jr.
credit: NASCARAz ember azt hinné, Jeff Gordon neve elegendő ahhoz, hogy adott esetben megússzon olyan helyzeteket, amiket az egyszerű földi halandók már nem.

Olykor azonban ez nem elég és négy NASCAR Cup bajnoki cím ide-oda, neki is segítségre van szüksége egy szupersztár-státuszban lévő kollégája révén.

A sztorit Dale Earnhardt Jr. podcastjének vendégeként elevenítette fel Gordon, lévén pontosan egykori csapattársa volt az, aki évekkel ezelőtt szó szerint kihúza őt a bajból egy közúti ellenőrzés során.

Az eset még 2007-ben történt, rögtön azután, hogy Junior aláírt a Hendrick Motorspotshoz.

„Épp egy vacsorára tartottam és csak úgy eszembe jutott, hogy felhívlak” – mondta Earnhardtnak Gordon a műsor során.

„Szóval vezettem, beszélgettünk, gratuláltam és üdvözöltelek a csapatnál. Minden klassz volt. Hirtelen viszont kék fény világított rám hátulról én pedig rögtön tudtam, hogy félre leszek állítva.”

Jeff tudta, hogy bajban van, hirtelen viszont kipattant a fejében az isteni szikra.

„Először nem tudtam, hogy vonalban maradjak-e, vagy sem. Végül azonban közöltem Dale-lel, hogy le ne tegye, mert lehet még szükségem lesz rá. A rendőr odalépett a kocsimhoz és annyit mondott: ‘Ugye tudja, hogy nem lenne szabad telefonálnia?’. Erre azt válaszoltam, hogy ‘Tudom és sajnálom’. A zsaru viszont folytatta: ‘És még gyorsan is hajtott’. „

Ez volt az a pillanat, amikor Gordon úgy döntött, megpróbálja kihasználni a még mindig vonalban lévő aduászt.

„Elismertem, hogy valóban túlléptem a megengedett sebességet, majd megkérdeztem: ‘Ön véletlenül nem Dale Earnhardt Jr. rajongó?’. Mire a rendőr: ‘De igen, miért? Mi köze van ennek a mostani szituációhoz?’. Ekkor felé tartottam a telefont: ‘Épp vele beszéltem, gratuláltam neki valamihez’.

El sem akarta hinni, majd elvette a telefont, dumáltak egy kicsit, utána pedig szó nélkül elengedett engem.”

Sajnos Dale Jr. nem árulta el, hogy pontosan mit modott a rend éber őrének.