Csak egy pilóta állt meg segíteni Keselowskinak karrierje legkomolyabb balesete után

Csak egy pilóta állt meg segíteni Keselowskinak karrierje legkomolyabb balesete után
Keselowski 2-es számú Fordja a Road Atlanta-i bukás után (credit: Team Penske)Két év IndyCar-kitérő után 2023-ban ismét a NASCAR Cup Series mezőnyének tagja lesz Jimmie Johnson.

A hétszeres főkategóriás bajnok vadonatúj szerepkörben tér vissza, mint a Petty GMS Motorsports társtulajdonosa. Ezzel párhuzamosan pedig egy részidős programot is bevállal a csapat harmadik Chevyjével, ami azt jelenti, hogy teljes eddigi Cup-karrierje során először fogja megméretni magát a Hendrick Motorsportson kívül.

Kapcsolata viszont régi csapatával sem szakad meg, lévén ő is teszteli a Le Mans-i 56-os garázs projektre készülő autót és az sem kizárt, hogy a legendás egynapos viadalon versenyzőként is ott legyen.

Addig viszont még vár rá a Daytona 500, amelynek rajtrácsára – jelen állás szerint charter nélkül – kénytelen lesz az egykörös kvalifikáción, vagy a duel futamon keresztül beverekednie magát.Egy biztos, a mezőny tárt karokkal várja vissza, köztük Brad Keselowskival.

Az RFK Racingnél szintén társtulajként és versenyzőként jegyzett 2012-es bajnok a RACER-nek adott interjújában elárulta, hogy Johnsont ő mindig is egy két lábban a földön álló embernek ismerte, akit soha nem részegített meg a siker.“Az első számú sztorim Jimmie-ről a Road Atlanta-i tesztbalesetemre vezethető vissza” – mondta Keselowski, akit az ominózus 2011-es bukás után mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani.

Szerencsére kiderült, hogy az ijedtség nagyobb volt, mint a tényleges baj.

Az akkor még Penske-nek vezető pilóta megúszta egy törött bal bokával, néhány nappal később Poconón pedig nem csak visszatért a volán mögé, de egyenesen nyert is.

“Mindenki elhajtott mellettem. Ő volt az egyetlen, aki megállt és segített. Ez az empátia mindig megvolt benne, sosem volt egoista srác. Véleményem szerint mindannyiunkban van önzőség, de figyelembe véve a teljesítményét, eredményeit, nála ez rendkívül alacsony mértékű. Ezt máig nagyon tisztelem benne.”

Keselowski Cup-pályafutása elején, 2008-ban és 2009-ben részidős programot teljesített Hendrickékkel, Johnson csapattársaként. 2010-ben végül a Team Penske-hez igazolt, ahol két évvel később – igencsak emlékezetes utóélettel – behúzta a bajnoki címet.

“Visszatekintve mindig is az nyűgözött le a legjobban Jimmie-ben, hogy mennyire nyugodtnak tűnik. Ebben a környezetben olyan emberekkel vagy körülvéve, akik képesek gyorsan felidegesíteni, rajta viszont folyton az a kaliforniai lazaság van.”

A 38 éves pilóta elmondása szerint megvolt köztük a rivalizálás, de ez sosem lépett át egy határt.

“Egyszerre volt mókás és bosszantó. Nagyon büszke vagyok a sikereinkre és örömmel tölt el, hogy ellene versenyezhetek.”A triatlonistaként és maratonfutóként is jegyzett Johnsonról az az általános kép terjedt el, hogy igazi munkamániás az edzőteremben.

Keselowski azonban ezzel kapcsolatban már óvatosabban fogalmaz:

“Jimmie szerintem nagyon jó abban, hogy elhitette az emberekkel, mennyire keményen dolgozik. Én nem tudom, hogy így volt-e, vagy sem, mert a saját szememmel sosem láttam. Komolyan edzett, meg ilyesmi és én abban is biztos vagyok, hogy van [a megszállottságáról szóló híreknek] alapjuk. Őszintén szólva viszont személy szerint nem hiszem, hogy ez gyorsabbá teszi a versenyautót. Ugyanakkor klassz sztori a garázsban és a média számára is, mondván ‘Ó, így már érthető miért annyira jó, hiszen keményen edzi a testét’.

Ez rendben is van, de én láttam például Tony Stewartot, aki a verseny előtt még megevett egy sajtburgert és mégis kibaszott gyors volt. Szóval nem hiszem, hogy Jimmie az edzésterve miatt volt annyira jó a pályán, de ez kétségkívül nagyszerű sztorinak bizonyult, amikor egy fantasztikus csapat állt mögötte. Ráadásul valóban jót tett a brandjének is.”Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy