Andrettiék bevásárolták magukat egy topcsapatba

Andrettiék bevásárolták magukat egy topcsapatba
credit: Penske Entertainment/Chris Owens

Andrettiék bevásárolták magukat egy topcsapatba


Újabb magasan jegyzett kategóriával bővül az Andretti Autosport 2023-as portfóliója.

A Michael Andretti vezette alakulat tulajdonrészt vásárolt az IMSA WeatherTech SportsCar Championship többszörös bajnok csapatában, a Wayne Taylor Racingben.

A frigynek köszönhetően innentől már a ‘Wayne Taylor Racing with Andretti Autosport’ néven fogják indítani a 10-es számú Acura ARX-06-ot az új GTP-kategóriában.

Emellett szintén közösen nevezik a 93-as Acura NSX GT3 Ev22-t a GT Daytona osztályban, továbbá a Lamborghini Super Trofeo North America mezőnyében is együtt folytatják.

A hosszú távúként bejelentett megállapodás az LMP3-ra is kiterjed, ahol Andrettiék már évek óta jelen vannak.

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy egy olyan névvel létesíthetek partnerséget, mint az Andretti” – idézi a WTR sajtóközleménye Wayne Taylort.

„Michael egy évvel ezelőtt keresett meg. Jól tudjuk, hogy az időzítés kulcsfontosságú, különösen a GTP és GTD programjaink kapcsán, miközben azon igyekszünk, tovább növekedjünk az Acura/HPD-vel. Közel egy éve dolgozom ezen Michaellel és nagyon izgatott vagyok, hogy megvalósult!”

Az Andretti Autosport az IMSA mellett továbbra is lesz jelen az IndyCarban, az Indy NXT-ben, a Formula E-ben, a Supercarsban és az Extreme E-ben is.

Forma-1-es projektjük mindeközben továbbra is a levegőben lóg, noha a hírek szerint egy igazán gigantikus befektetőt tudhatnak maguk mögött.