A 23XI feltett egy ártatlan kérdést Wallace-ról – De végül belerohantak abba a bizonyos erdőbe

A 23XI feltett egy ártatlan kérdést Wallace-ról – De végül tátott szájjal rohantak abba a bizonyos erdőbe
credit: Logan Riely/Getty/NASCAR MediaAz év vége mindenki számára az összegzés időszaka, amikor akaratlanul is visszatekintünk az elmúlt tizenkét hónapra.

Nem kivétel ezalól a 23XI Racing sem, amely a közösségi médiában arra kérte követőit, árulják el, hogy – az őszi, kansasi győzelmét leszámítva – melyik volt a kedvenc Bubba Wallace-pillanatuk.

A csapat négy opciót is felvázolt a Daytona 500-as második helye, a Michiganben hozott legelső Cup pole-ja, a McDonald’s-cal közös ruhakollekciója, valamint a netflixes dokusorozata képében.

Ehelyett viszont konkrétan belenyúltak a darázsfészekbe, mivel az emberek többségének pontosan ugyanaz az az egy, nem túl dicső Las Vegas-i eseménysorozat jutott rögtön az eszébe.

„[A legszebb pillanat] az volt számomra, amikor [Wallace] büntetésből otthon ült, mert megpróbálta megölni Larsont” – válaszolta egy szurkoló Twitteren.

A többiek sem fogták vissza magukat:

„Amikor Bubbának elment az esze Las Vegasban.”

„A sportszerű és profi magataártása a vegasi playoff-futamon.”

„A kedvenc pillanatom? Amikor eltiltották.”

„Az eltiltása, csak sajnos nem volt elég hosszú.”

„Amikor a NASCAR eltiltotta. Azt sem kellett hallgatnom egész végig, hogy mit csinál a huszonkettedik helyen.”

„Amikor egy helyettesítő versenyző vezette az autóját.”

„A pillanat, amikor a NASCAR bejelentette az eltiltását.”

„Az a verseny, amelyről el volt tiltva. Utálok negatív lenni, de képtelen vagyok egy olyan pilótának szukolni – legyen az bárki -, aki egy garázsnyitó zsinórt hóhérkötélnek néz.”

„A NASCAR eltiltásról szóló, teljesen jogos döntése volt a legszebb, miután majdnem kinyírta Larsont.”

„A futam, amelyen nem vezethetett.”

„Amikor Bubba élő adásban megmutatta, milyen ember is valójában, aztán el is tiltották érte. Csak sajnos nem elég sokáig.”Mint ismeretes, az alabamai pilóta egy rosszul elsült előzési manőver miatt rágott be Kyle Larsonra és dühében padlógázzal, hátulról belerohant.

Ezután pedig még rá is rontott az autójából éppen csak kikászálódott hendrickesre.

Bár emellett több más szabályt is megszegett (átsétált a pályán, nem szállt be a mentőautóba, figyelmen kívül hagyta a hivatalos tisztviselők utasítását), a NASCAR csak a direkt kilökés miatt szankcionálta.

Ez a tette nem újkeletű a bajnokságban, lévén már több megtorlásnak is szemtanúi lehettünk a pályán.

A közfelháborodást az keltette, hogy ebben az időszakban már a csapból is a Next Gen autó biztonsági problémái folytak, amely a merev kasztni miatt képtelen optimális mértékben elnyelni a csattanások során keletkező energiát, így annak túlnyomó része magán a versenyzőn csapódik le.

A gép legveszélyesebb területe ráadásul a hátulja. Ide kapott ütés miatt volt kénytelen Alex Bowman öt futamot is kihagyni, valamint az autó hátsó részével történt falazás tette ki a pontot Wallace csapattársa, Kurt Busch teljes szezonos karrierjére is.

Bubba – aki a playoffban végrehajtott csere miatt pont Busch 45-ös számával versenyzett – teljes mértékben tisztában volt azzal, hogy nagyon súlyos sérüléseket okozhat Larsonnak, mégis meglépte.

Az, hogy a 2021-es bajnok végül megúszta nagyban volt köszönhető az érkező Christopher Bellnek, akinek 20-as Toyotája megfogta őt, így nem találta el hátulról a falat.