Ez a pilóta fogja képviselni a NASCAR jelenét és jövőjét az USA ikonikus parádéján

Ez a pilóta fogja képviselni a NASCAR jelenét és jövőjét az USA ikonikus parádéján
credit: NASCARJanuár másodikán kerül megrendezésre a Rose Parade, amelyen fennállása során először a NASCAR is tiszteletét teszi.

Az amerikai stock-car szakág csúcsszervezete 2023-ban ünnepli 75. születésnapját, így a komplett évet ezen szám köré építik.

Rögtön kezdésként megjelennek az egyetemi futball ikonikus Rose Bowlját megelőző, pasadenai karneválon, méghozzá egy stílszerűen feldíszített kocsival, amellyel a február 5-ei, LA Coliseumban rendezendő Clasht is reklámozzák.

Az eseményen Richard Petty képviseli a NASCAR múltját, most pedig az is kiderült, hogy melyik fiatal versenyzőt éri a megtiszteltetés, hogy csatlakozzon a hétszeres bajnok élő legendához.

„A NASCAR 75. évfordulója a múltunk tiszteletéről, a jelenünk megünnepléséről és a jövőnkbe tekintésről szól” – idézi a hivatalos sajtóközlemény a NASCAR marketingért felelős alelnökét, Patrick Rogerst.

„Ez tökéletesen illeszkedik egy olyan pilótához, mint amilyen Rajah Caruth, aki a NASCAR jelenét és jövőjét képviseli. Minden idők legtöbbet nyert versenyzőjéhez csatlakozhat sportunk ezen történelmi napján.”

Az iRacing révén ismertté vált Caruth 2018-ban kezdett profi szinten, a való világban is versenyezni.

A most 20 éves atlantai idén harmadikként zárta az ARCA Menards Series összetettjét, emellett pedig négy Trucks és hét Xfinity-futam erejéig a NASCAR-ban is lehetőséget kapott.

Eddigi legjobb Trucks-eredményét rögtön debütáló futamán, Gatewayen hozta a 11. hellyel, míg a nemzeti másodsztályban a martinsville-i 12. befutója számít az egyéni csúcsának.

Jövőre pedig már teljes szezonos tagja lesz a Trucksnak azon GMS Racing jóvoltából, amely Cup-flottájának társtulajdonosa maga Petty.