NASCAR: Csapatfőnöke szerint Hailie Deegan 2023-ban a playoffba is bekerülhet

NASCAR: Csapatfőnöke szerint Hailie Deegan idén a playoffba is bekerülhet
credit: Kyle Rivas/Getty/NASCAR MediaNéhány nappal ezelőtt komoly kiritkát fogalmazott meg Hailie Deegannel szemben Larry McReynolds.

A veterán crew chief szerint a kaliforniai pilóta karrierje szempontjából jövőre fog eljönni „az igazság pillanata”, amikor végképp eldől, hogy valóban komolyan vehető versenyző-e.

Deegan februárban a harmadik szezonjának kezdheti meg a NASCAR Truck Series mezőnyében, ráadásul immár egy valódi topcsapatnál.

A ThorSport Racing eddig négy bajnoki címet ünnepelhetett a nemzeti harmadosztályban, ebből a legutóbbit 2021-ben, Ben Rhodes-cal a volán mögött.

Ezen sikerben nagy szerepet játszott a crew chief Rich Lushes, aki 2023-ban már a Deegan által vezetendő Ford mellett fog szolgálatot teljesíteni.

A szakember őszintén hisz abban, hogy a 21 éves versenyzőnő képes lesz elhallgattatni a képességeiben kétkedőket.

„Arra számítok, hogy ismét azt az agresszív Hailie-t fogjuk látni, aki még a NASCAR K&N-ben volt” – mondta Lushes a SiriusXM NASCAR Radio legutóbbi vendégeként.

„Szerintem ez meg is fog történni. A lényeg, hogy bízzon a képességeiben és önmagát adja. Mentálisan nagyon jó állapotban van most, hogy tudja, a ThorSporttal igazán versenyképes lehet. Remek csapatunk van és összejöhetnek a top 10-es helyezések. Sőt, még a rájátszást sem tartom elérhetetlennek. Reális esélye lehet rá.”Deegan többször is nyíltan nehezményezte, hogy a Trucksban nem tisztelik őt az ellenfelei, különösen a veteránok.

Úgy érzem, nehéz elérni az idősebb generációnál, hogy tiszteljenek a pályán” – nyilatkozta Hailie még 2021-ben.

„Egy-egy keményebb csata, vagy ütközés az ő részükről rendben van, de ha én is belemegyek ilyenbe, akkor az már baj.”

A ThorSport azonban támogatásáról biztosította és nem csak Lushes, de Rhodes is kijelentette, hogy bízik a sikereiben.

„Hailie igazán izgatott lehet” – mondta utóbbi pilóta.

„Ha úgy véli, hogy eddig nem volt fair lehetősége, akkor itt meg fogja kapni. Szerintem most jön el az ő ideje arra, hogy letegye a névjegyét és megmutassa, mit tud.”