A versenynaptárba is bekerülhet az IndyCar vadiúj luxuspályája

A versenynaptárba is bekerülhet az IndyCar vadiúj luxuspályája
credit: The Thermal ClubFebruárban mutatkozik be az IndyCarban a The Thermal Club, de egyelőre csak a 2023-as szezont megelőző, kollektív teszt helyszíneként.

A kaliforniai Coachella Valleyben lévő country club 2.9 mérföld hosszú, 17 kanyarból álló roadja február 2-3-án fogadja majd a széria mezőnyét.

A körözésre azonban minden valószínűség szerint nézők nélkül fog sor kerülni, aminek oka abban rejlik, hogy a létesítménynek nincsenek lelátói.

Legalábbis egyelőre.

A legfrissebb hírek szerint ugyanis egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy a Thermal akár már 2024-ben bekerülhet az IndyCar versenynaptárába is.

A mostani tesztre kíváncsi rajongóknak azonban nem kell elkeseredniük, hiszen a RACER információi alapján a széria élőben szeretné streamelni az eseményeket. Azt viszont egyelőre nem tudni, hogy a közvetítő-partner NBC-hez tartozó Peacock platformon lesz-e látható, vagy az IMS Productions saját felületén.

A Thermal – aminek tervezésében Roger Penske is segédezett – eleinte főként csak a gazdag klubtagok saját játszótere volt, ahol biztonságos körülmények között száguldozhattak luxus-autógyűjteményük darabjaival.

Az utóbbi időben viszont már a versenyzés világa is kezdte felfedezni magának és egyre gyakrabban járnak ide tesztelni különböző sportautó-gárdák.

Mindeddig viszont még egyetlen magasan jegyzett bajnokság sem látogatott el ide, pláne nem a komplett mezőnyével.