Világhírű lett és még egy szépségkirálynőt is felcsípett – 2022 Ross Chastain éve volt

Világhírű lett és még egy szépségkirálynőt is felcsípett – 2022 Ross Chastain éve volt
credit: Erika Turner/InstagramA 2022-es év minden túlzás nélkül Ross Chastain nagy áttörése volt.

A Trackhouse Racing pilótája márciusban a COTA-n megszerezte karrierje legelső NASCAR Cup győzelmét, majd egy hónappal később Talladegán újra látogatást tehetett a victory lane-en.

A pályán művelt, véleményes akciói révén azonban nyárra sikerült magára haragítania gyakorlatilag a fél mezőnyt, olyan ellenségeket szerezve, mint Chase Elliott és Denny Hamlin.

Sőt, még Dale Earnhardt Jr. sem tudta magában tartani nem épp pozitív véleményét.

Utóbbi JGR-es a gatewayi balhé után – amikor Chastain felmatricázta őt a falra – konkrétan kijelentette, hogy bosszút fog állni, méghozzá akkor, amikor az a legjobban fáj.

Ironikus módon viszont végül pont Hamlin kapott egy újabb gyomrost.A szezon utolsó előtti, martinsville-i fordulójának utolsó körében Chastain mindent egy lapra feltéve végrehajtotta a híres falfutását, amivel nem csak bejutott a playoffba, de abban a pillanatban egyenesen veterán kollégáját ütötte ki a legjobb négy közül.

Miközben Hamlin igyekezett feldolgozni, hogy 2022-ben sem lesz bajnok, a „Dinnyés ember” egyenesen a mennybe ment.

A nyolcadik generációs dinnyefarmer családból származó pilóta után szabadon Hail Melonnak keresztelt manővere rögtön bejárta a bolygót, régen látott pozitív sajtót hozva a NASCAR-nak, egyúttal pedig világhírűvé téve magát a versenyzőt.

Olyan sztárok hajtottak fejet teljesítménye előtt, mint például Fernando Alonso, Pierre Gasly és Daniel Ricciardo, volt főnöke, Chip Ganassi egyenesen Alex Zanardihoz hasonlította, sőt, már azt is elmondhatja magáról, hogy egyenesen dalt írtak róla.

A falfutás olyannyira elképesztőnek bizonyult, hogy még maga Chastain is úgy jellemezte, mint „egy gagyi CGI”, ami már Hollywoodnak is túlzás lenne.A phoenixi finálét követően végül a bajnokság második helyén fejezte be a szezont, a jelenlegi holtidényt pedig igyekszik totálisan kimaxolni.

A Trackhouse karácsonyi partijának ő volt az abszolút sztárja, amint manóként nyomatta a show-t, emellett pedig úgy fest, hogy a magánéletét tekintve sincs oka panaszra.

A NASCAR évzáró bankettjén jelent meg először a korábbi Monster-lány Erika Turnerrel, akit tavaly Miss Észak-Karolinának is megválasztottak.

Bár kapcsolatukat még nem erősítették meg, úgy fest, nagyon jól megvannak. Legutóbb például együtt szurkolták végig a Los Angeles Chargers – Tennessee Titans meccsét.

A hölgy egyébként nem csak csinos, de okos is: üzleti szakon szerzett egyetemi diplomát, a modellkedés mellett pedig az ingatlanpiacon tevékenykedik.

Nem mindenkihez volt viszont ennyire kegyes 2022.

Brad Keselowskinak például szakmailag az égvilágon szinte semmi sem jött össze, de reményeink szerint jövőre az ő szerencséje is megfordul.