Jövőre kiderül, hogy Hailie Deegan valódi versenyző, vagy csak egy influencer

Jövőre derül ki, hogy Hailie Deegan valódi versenyző, vagy csak egy influencer
credit: Steph Chambers/Getty/NASCAR MediaKemény szavakat fogalmazott meg Hailie Deegan kapcsán Larry McReynolds.

A legendás crew chief – akinek segítségével Dale Earnhardt 1998-ban megnyerte a Daytona 500-at – a SiriusXM NASCAR Radio On Track című műsorának legutóbbi vendége volt.

A beszélgetés során szóba került a 21 éves kaliforniai is, akit pár nappal ezelőtt jelentettek be a ThorSport Racing legújabb pilótájaként.

A NASCAR Truck Seriesben topcsapatnak számító, négyszeres bajnok alakulat 2023-ban tér vissza a Ford táborába, aminek nagy szerepe volt abban, hogy Hailie megkapta a 13-as számú gépük volánját.

Komoly lehetőség, ami valódi fordulópontot hozhat a motocross-szupersztár Brian Deegan lányának karrierjében. A kérdés csak az, hogy milyen irányba.

„A legnagyobb tisztelettel mondom el a véleményem, mivel mindenki számára előnyös lenne, ha Hailie jól teljesít” – szögezte le McReynolds.

„Női versenyző, tehát kisebbség a sportban. Az én szemszögemből nézve viszont a 2023-as szezon lesz az igazság pillanata. Eddig negyvenhat rajton van túl [a Trucksban]. 2020-ban debütált Kansasben, méghozzá úgy, hogy előtte nem is ült ilyen gépben. Abban az időszakban a COVID miatt ráadásul [edzések és kvalifikáció nélkül] egyből versenyezni kellett, ő pedig a tizenhatodik helyen zárt. Akkor túlteljesítette a várakozásokat.Azóta viszont teljesített huszonkét futamot 2021-ben, majd huszonhármat 2022-ben és van összesen három top 10-es eredménye. Az egyéni legjobbja egy hatodik hely Talladegáról. Most már muszáj lesz mutatnia valamit. Ezt pedig senki sem tudja jobban Hailie-nél.

Kanyarodjunk vissza a David GIlliland Racinghez [Deegan korábbi csapata]. A 17-es autójuk rendszeresen ott volt az élmezőnyben és még nyert is. Hailie jövőre a harmadik szezonját kezdi a bajnokságban és ahogyan már mondtam, ez lesz az igazsgág pillanata.

Nem érdekel, hogy hány feliratkozója van YouTube-on, vagy mennyien követik a közösségi médiában. Sokan kíváncsiak rá, ami nagyszerű.

Ugyanakkor itt az ideje, hogy végre elkezdjen teljesíteni azon a dolgon is, amit úgy hívnak, hogy versenypálya.”

Deegan év elején, a FOX-nak adott interjújában maga is elismerte, hogy az Instagram és TikTok jelenlétével próbálja ellensúlyozni a feledhető teljesítményét.

„Valószínűleg nem tudnék teljes szezonban versenyezni a Truck Seriesben, ha nem lennék aktív a közösségi oldalakon. Nagyon nehéz szponzorokat találni egy olyan autóhoz, amely nem rendelkezik garantált tévés idővel. Márpedig ezt rettentő kemény elérni.

A szponzorok számokat akarnak látni. Úgy vannak vele, hogy ‘Felrakom a logómat a kocsidra, mennyi eladásom lesz ebből?’. Meg kell ezt adnom nekik a közösségi oldalakon keresztül.”

Brian Deegan tavaly, saját podcastjében viszont azt is elárulta, hogy lánya karrierjére korántsincs olyan jelentős hatással ez a népszerűség, mivel számos márka csak a közösségi médiában akarja támogatni az “influencer” Hailie-t.