Így csapatta Jimmie Johnson a NASCAR Le Mans-i autójával [VIDEÓ+GALÉRIA]

Így csapatta Jimmie Johnson a NASCAR Le Mans-i autójával [VIDEÓ+GALÉRIA]
credit: Hendrick Motorsports/NASCARÚjabb teszten van túl a NASCAR 2023-as Le Mans-i programjának versenygépe.

Az 56-os garázs programján belül nevező autót a Hendrick Motorsports és a Chevrolet építette meg.

Vezetője pedig nem más, mint a csapat korábbi legendás crew chiefje és jelenlegi alelnöke, Chad Knaus.

Az első körözésre november közepén, a Virginia International Racewayen került sor a hivatalos tesztpilóta, Mike Rockenfeller közreműködésével.

A munka során az autó számos gyermekbetegségére fény derült, ugyanakkor azt is nyilvánosságra hozták, hogy a sebessége kb. 10 másodperccel múlja felül az alapjául szolgáló Next Gent.

December végén egy újabb versenyző pattanhatott a volánja mögét a Hendrickékkel összesen hét Cup-bajnoki címet szerzett Jimmie Johsnon személyében.

A kétéves IndyCar-kitérő után a NASCAR-ba jövőre már a Petty GMS Motorsports társtulajdonosként és részidős pilótájaként visszatérő veterán a Carolina Motorsports Park (CMP) 2.279 mérföldes roadján körözhetett.„Elképesztő volt” – idézi a HMS sajtóközleménye Johnsont, aki az összes NASCAR-titulusát Knausszal szerezte.

„Most először vezettem stock-cart 2020. november 8-a, vagyis az eddigi utolsó Cup-futamom óta. Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy meghívtak erre a tesztre, így képet kaphattam az autóról, egyúttal pedig segíthettem a Hendrick Motorsportsnak az 56-os garázs programban.”

Mint fentebb említésre került, a legendás egynapos versenyre készülő gépet a Cup Series idén debütált Next Genjére építették.

Az „eredetit” Johnsonnak még nem volt lehetősége kipróbálni, így a mostani teszt abból a szempontból is jól jött számára, hogy legyen némi fogalma arról, mi vár majd rá a februári Daytona 500 kvalifikációján.

A CMP-n ráadásul arra is lehetősége volt, hogy felvizezett pályán körözzön.

„Szerintem nagyon sikeres napunk volt. Rengeteg kört megtettünk vizes pályán, ami külön klassz. Dolgoztunk a fékproblémákon és az egyensúlyon is. Amikor a vonalvezetés felszáradt, rögtön feltettük a slickeket és sokkal gyorsabban tudtunk menni, mint azt az autótól elvártuk volna.

Azt hiszem, mindenki boldog most.”