Sosem látott díjazása lesz Tony Stewart nyári versenyének (amibe még Kyle Larson sem tud belekötni)

Történelmi díjazása lesz Tony Stewart nyári versenyének (ez még Kyle Larsonnak is tetszeni fog)
credit: Tony Stewart RacingJúnius közepén, az Eldora Speedwayen minden idők legjövedelmezőbb sprint car versenyére fog sor kerülni.

A Tony Stewart tulajdonában lévő pályán rendezendő The Eldora Millionon 1.4 millió dollárt osztanak szét a mezőny tagjai között, amiből 1.002.023 millió landol a győztesnél.

Összehasonlításként a NASCAR Cup bajnokságon kívüli all-star viadalának megnyerése kereken 1 milliót ér.

„Rendkívül izgatottak vagyunk mindannyian Eldorán, hogy mi bonyolíthatjuk le a valaha volt legelső, millió dolláros sprint car futamot” – idézi Stewartot a létesítmény hivatalos sajtóközleménye.

„A szakág legjobbjai fognak egymásnak feszülni és elképesztő lesz nézni, miként harcolnak majd a legutolsó körökben, kerék a kerék ellen az első helyrt, ami több, mint egymilliót ér.”

A félmérföldes ohiói oválon eddig két alkalommal honorálták ilyen magas összeggel a győztest, de ezek late modelek számára voltak kiírva.

2001-ben Donny Moran, míg 2022-ben Jonathan Davenport gazdagodott a hétszámjegyű összeggel.

Stewarték bejelentése minden bizonnyal felkelti a figyelmét többek között a dirt-királyként számon tartott Kyle Larsonnak is.

A 2021-es NASCAR Cup bajnok az utóbbi hónapokban többször hangot adott annak, hogy mennyire elégedetlen a sprint és midget carok versenyeinek díjazásával. Az ezeken kiosztott pénzek számos esetben annyira minimálisak, hogy még a győztes is mínuszban zár, lévén a csapatok költségei és a nevezés ára eleve több, mint amit maximálisan nyerhetnek.

Ez végül odáig vezetett, hogy tizenöt év után először fogja kihagyni a rangos Chili Bowlt, amelynek első helyezettje nevetségesen alacsony 10.000 dollárt kap.

Szintén ebből az okból alapította meg sógorával, a négyszeres World of Outlaws bajnok Brad Sweettel közösen saját bajnokságát, a High Limit Sprint Car Seriest is.

Erről bővebben az alábbi cikkben lehet olvasni: