Lando Norris valóban lehetőséget kaphat az Indy 500-on

Lando Norris valóban lehetőséget kaphat a Indy 500-on
credit: McLaren F1Az elmúlt évek során Lando Norris többször is hangot adott annak, hogy egyszer nagyon szeretné kipróbálni magát az Indianapolis 500-on.

A McLaren Forma-1-es alakulatának tehetsége két évvel ezelőtt már csatlakozott is az IndyCar mezőnyéhez az IMS virtuális oválján. Ez az iRacing-verseny azonban botrányos véget ért, köszönhetően Simon Pagenaud brit kollégájával szembeni, sportszerűtlen viselkedésének.

A történtek viszont nem vették el Norris kedvét a valódi Indy 500-tól.

“Én inkább szereznék bajnoki címet, mint megnyerni a Monacói Nagydíjat” – nyilatkozta még májusban a Sky Sportsnak.

„Az ottani győzelem a történelem miatt számít leírhatatlannak. Ha a pole-ból indulsz és meg tudod őrizni az első helyet az 1-es kanyarban, akkor szinte már garantált a győzelem is, úgyhogy nem kell hatalmas dolgokat véghez vinni ahhoz, hogy megnyerd.

Indyben viszont más a helyzet. Jóval fantasztikusabban kell teljesíteni az első helyért a stratégiával, üzemanyaggal és hasonló dolgokkal. Monacót maga Monaco történelme teszi unikummá. Szerintem Indy sokkal inkább az a nagy presztizsű esemény, amit az emberek igazán várnak, mivel annyira különleges és más, mint amit normál esetben láthatunk. Szóval olyasmi, amit egyszer nagyon szeretnék kipróbálni.”

Zak Brown a minap egy átfogó, évvégi interjút adott a McLaren főhadiszállásán, aminek során szóba kerültek Norris indianapolisi ambíciói is.

„Lando emlegette nekem, hogy egy napon szeretne indulni az Indy 500-on” – erősítette meg az üzletember.

„Amikor munkába álltam [Wokingban], az első dolgok egyike az volt, hogy elvittem Fernando Alonsót Indianapolisba, ami egy elképesztő élménynek bizonyult mindenki számára.

A versenynaptárak manapság igencsak őrültek, de az autóversenyzők imádnak versenyautókat vezetni. Úgy látom, hogy [Norris Indy 500-a] határozottan megvalósulhat.”