NASCAR: Még csak 33 éves, de már a 18. csapatát fogyasztja Dale Earnhardt unokája

NASCAR: Még csak 33 éves, de már a 18.  csapatnak fog vezetni Dale Earnhardt unokája
credit: James Gilbert/Getty/NASCAR MediaImmár hivatalosnak tekinthető, hogy Jeffrey Earnhardt az Alpha Prime Racing színeiben folytatja NASCAR Xfinity karrierjét.

A 33 éves versenyző ennek révén ismét teljes szezonos tagja lesz a másodosztály mezőnyének.

Ennél is érdekesebb viszont, hogy eddigi nemzeti szintű NASCAR-pályafutását tekintve az APR immár a 18. (!!!) különböző csapata lett (13 az Xfinityben és 5 a Cup Seriesben).

Jelentős szám, a NASCAR-ban azonban akadnak még ennél is gyakoribb „költözők”. A modern (1972-től számított) érát tekintve például Derrike Cope nem kevesebb, mint 34 csapatnál fordult meg – beleértve a sajátját is.

Earnhardt folyamatos mozgásának oka az, hogy zömében csak részidős programokat tudott összehozni magának, aminek köszönhetően 2022-ben például három különböző gárdánál is megfordult összesen tizenhárom futam erejéig.

Egyéni legjobb eredményét az Xfinity idén tavaszi, talladegai fordulóján hozta, méghozzá a NASCAR-rajongók számára igencsak emocionális körülmények között.

Jeffrey ekkor vezetett először annak a Richard Childress Racingnek, amelynek színeiben nagyapja, Dale Earnhardt hét bajnoki címéből hatot szerzett.

Az általa terelgetett Chevy is a 3-as számot viselte, stílszerűen fekete alapszínben pompázva, sőt, még a sisakján is Senior volt megörökítve.

Ha ez nem lett volna elég, bő két évtized hiátus után visszatért crew chiefként az a Larry McReynolds is, akivel a néhai legenda megnyerte az 1998-as Daytona 500-at.

Az ő közreműködésével végül Jeffrey megszerezte a pole-t, majd a futamot a másodikként zárta Noah Gragson mögött.

Utóbbi vegasi ráadásul annak a JR Motorsportsnak autóját juttatta el a victory lane-re, amelynek tulajdonosa Jeffrey nagynénje, valamint nagybátyja, azaz Kelley és Dale Earnhardt Jr.