NASCAR: Hailie Deegan topcsapatnál folytatja

NASCAR: Hailie Deegan topcsapatnál folytatja
credit: Getty/NASCARVégre valahára pont került Hailie Deegan kálváriájának végére.

A 21 éves versenyzőnő az idei szezon végén találta magát csapat nélkül, miután eddigi NASCAR Truck-munkaadója, a David Gilliland Racing áttette székhelyét a Toyota táborába.

Deegan viszont a Ford támogatását élvezi, a márka pedig rögtön ki is jelentette, hogy mindenképpen találnak neki ülést a 2023-ra.

Tartották is magukat ezen ígéretükhöz és immár hivatalosnak tekinthető, hogy a kaliforniai ifjonc a ThorSport Racingnél folytathatja karrierjét a NASCAR nemzeti harmadosztályában.

A szériában négy bajnoki címmel rendelkező alakulat két Toyotával eltöltött év után tér vissza a Fordhoz, Deegan pedig a 13-as számú gépet fogja megkapni a teljes szezonra.

Csapattársa a Trucks trónját már háromszor elfoglalt Matt Crafton, a 2021-es idény legjobbja, Ben Rhodes, valamint az első két győzelmét idén megszerzett Ty Majeski lesz.

Deegan a harmadik idényét kezdheti meg ebben a bajnokságban, ezidő alatt háromszor zárt a top 10-ben, legjobb eredményét pedig ősszel, Talladegán hozta a hatodik hellyel.

Szintén októberben debütált az Xfinity Seriesben, ahol a tizenharmadikként ért célba az SS-Green Light Racing színeiben.

A zsinórban második éve a Trucks legnépszerűbb pilótájának választott Deegan mindenképpen a másodvonalbeli szériában szerette volna folytatni, mivel állítása szerint az ottani autók sokkal jobban fekszenek a vezetési stílusához.

Szponzorációs okok miatt azonban nem jött össze a vágyott program.