Verstappen követné a NASCAR-t, csak van egy kis bibi

Verstappent érdekli a NASCAR, csak van egy kis bibi
credit: Getty Images/Red Bull Content PoolMax Verstappen nem csak versenyezni szeret, de egyben mások küzdelmeit is szívesen nézi a pályán.

A Forma-1 kétszeres világbajnoka saját bevallása szerint rajong a MotoGP-ért, emellett követi az IndyCar eseményeit is.

A NASCAR kapcsán azonban banális nehézségekbe ütközik, noha a Cup Series mezőnyének egy tagjához lehet hamarosan rokoni szálak is fűzik majd.

Az épp saját birodalmának kiépítésén dolgozó Trackhouse Racinget szolgáló Daniel Suarez nemrég kérte meg Julia Piquet kezét, aki Verstappen kedvesének, Kelly Piquet-nek a húga.Az amerikai autósport természetesen a holland pilóta legfrissebb, az NBC Sportsnak adott interjújában is téma lett.

Ebben elárulta, hogy komolyan érdeklődik az USA bajnokságai iránt, egy banális okból kifolyólag viszont nem könnyű számára követni őket. Ez pedig nem más, mint az időeltolódás.

„Annyi versenyt próbálok nézni, amennyit csak tudok. Amikor egy futam után hazaérek általában este 10-11 óra van, az IndyCar versenyei pedig [európai idő szerint] pont akkor szoktak lenni, így az rendben van. A NASCAR viszont általában éjfél körül startol. Szóval, ha fenn akarok maradni sokáig, akkor meg tudom nézni. Sajnos azonban a legtöbb esetben ez nagyon nehezen megy.”

A nyár folyamán egyébként a Red Bull Racing üdvöskéjének sikerült kissé magára haragítania tengerentúli kollégáit, miután élteveszélyesnek minősítette az oválpályákat.

“Boldogan maradok inkább csak néző” – nyilatkozta még a Monacói Nagydíj előtt.

„Egyáltalán nem vágyom a Tripla Korona után. [Az Indy 500] egy őrület. Nagyon tisztelem azokat a versenyzőket mindazért amit véghez visznek, de én nem vállalnám be, különösen úgy, hogy még nem vagyok olyan régóta az F1-ben sem. Nincs szükségem arra, hogy kockára tegyem az életemet, vagy potenciálisan megsérüljek. Nem éri meg.”

Szavaira többek között korábbi F1-es kollégája, egyben az Indianapolis 500 2022-es legjobbja, Marcus Ericsson is reagált.

“Maxnek fogalma sincs arról, hogy mennyit fejlődött a széria biztonság terén, szerintem az elmúlt pár év elképesztő volt. Az autók világviszonylatban mérve is rendkívül biztonságosak lettek.

Nyilván megvan a kockázata annak, ha három órán keresztül versenyzel 370 km/hval, nagyobb a rizikó, mint más pályákon. Mindent összevetve viszont alaposan figyelembe kell venni minden faktort és azok teljes tudatában dönteni arról, hogy akarod-e vállalni. Persze a legkönnyebb azt mondani, hogy én ezt nem csinálom.”

Néhány héttel Monaco után Verstappen így fogalmazott az Insider.com-nak a NASCAR kapcsán:

„A NASCAR egy teljesen más történet. Idő kellene ahhoz, hogy egy F1-es versenyző jól menjen ott. Ugyanez a helyzet fordítva is: [a NASCAR-osoknak] is időre lenne szükségük, hogy versenyképesek legyenek az F1-ben, vagy bárhol máshol.”