A NASCAR királya közel 10 millió forint értékben ajándékozta meg egykori középiskoláját

A NASCAR királya közel 10 millió forint értékben ajándékozta meg egykori középiskoláját
credit: Sarah Crabill/Getty/NASCAR CupRichard Petty személyében máris a Télapónak örülhetett az észak-karolinai Randolph megyében lévő Randleman High School.

A hétszeres NASCAR Cup bajnok nem kevesebb, mint 25.000 dollár – magyar pénzre átszámítva közel 10 millió forint – értékű felszereléssel, szerszámokkal lepte meg a középiskolát, amivel a szakmunkásképzést kívánja támogatni

Az intézmény számára hatalmas segítséget nyújtó ajándék a Petty GMS Motorsports egyik partnereként jegyzett Northern Tool + Equipment jóvoltából valósulhatott meg.

„Nagyon különleges élmény volt visszatérni a Randleman High-ba, ahol én magam is végeztem” – nyilatkozta a Király a regionális NBC WXII 12 csatornának.

„A Norhternnel együtt adhattunk a műhelyüknek néhány hegesztőpisztolyt és egyéb dolgokat, amelyekkel a gyerekek csiszolhatják a képességeiket.

Nagy szükség van csőszerelőkre és egyéb szakemberekre. Nem muszáj mindenkinek főiskolára mennie. Olyanok is kellenek, akik elvégzik a kétkezi munkát és ahogyan halad az idő, egyre nagyobb szükség is lesz rájuk.”