Jimmie Johnson megtette az első lépést a visszatérés felé

A 7x-es bajnok már üléspróbán járt a másik 7x-es bajnokkal közös csapatánál
credit: Petty GMS Motorsports/TwitterNovember elején vált hivatalossá, hogy Jimmie Johnson két évet felölelt IndyCar-kalandja után visszatér a NASCAR világába.

Ez azonban nem azt jelenti, hogy ismét a komfortzónájában fog ténykedni, hiszen egy merőben új szerepkörben kell majd helytállnia, mint a Petty GMS Motorsports társtulajdonosa.

A csapat így elmondhatja magáról, hogy Richard Petty és Johnson révén nem kevesebb, mint tizennégy Cup-bajnoki cím van a fedélzetükön.

A 47 éves szupersztár ráadásul a volán mögé is beugrik egy részidős program keretein belül, aminek első állomása a februári Daytona 500 lesz.

A Johnson által vezetendő autónak jelenleg nincs chartere, így – ha ez addig nem változik – az egykörös időmérőn, vagy a kvalifikációs futamon kell beverekednie magát a mezőnybe.

Bár addig még közel két hónap van hátra, JJ viszont máris megtette az első lépést a nagy visszatérés felé.

A Petty GMS a közösségi médiában számolt be arról, hogy a veterán pilóta máris megejtette üléspróbáját a Next Genben, a felvételek tanúsága szerint csapattársa (és alkalmazottja), Erik Jones overáljában.

Utóbbi versenyző a harmadik szezonját fogja megkezdeni a 43-as Chevyben, míg a 42-esben Noah Gragson vághat neki első teljes idényének a királykategóriában.