Grosjean annyira kiábrándult az F1-ből, hogy a sisakját fakanálra akarta cserélni

Grosjean annyira kiábrándult az F1-ből, hogy a sisakját fakanálra akarta cserélni
credit: Penske Entertainment/Joe SkibinskiRomain Grosjean imádja a konyhaművészetet, méghozá olyannyira, hogy még saját szakácskönyvet is kiadott.

Tizenkét évvel ezelőtt pedig annak a lehetősége is fennállt, hogy búcsút mond az autóversenyzésnek és inkább beáll a tűzhely mögé.

Grosjean 2009-ben, Valenciában debütált a Formula-1 mezőnyében, mint a crashgate miatt távozó Nelson Piquet Jr. utódja a Renault-nál.

Az eredményeket azonban nem hozta, így a csapat a szezont követően megvált tőle és minden erőfeszítése ellenére esélye sem volt arra, hogy valahol máshol új F1-es szerződést hozzon össze 2010-re.

Ekkor gondolt egyet és úgy döntött, hivatásos szakácsnak áll.

Jelentkezett is egy tanfolyamra, ahol azonban rögtön elutasították az akkor 24 éves franciát.

„Kiábrándultam az egészből és új életet akartam kezdeni” – vallotta be Grosjean még a 106. Indy 500 előtti sajtótájékoztatón.

„Részt szerettem volna venni egy szakácsképzésen 2010 elején, de nem fogadták el a jelentkezésem, mert azt mondták, már túl öreg vagyok.

Ők nem akartak engem, úgyhogy azt mondtam, rendben van, megpróbálok visszamenni versenyezni. Végül jól sült el a dolog.”

Grosjean végül még ugyanebben az évben visszatért a GP2-be, ahol megszerezte a bajnoki címet, majd 2011-től kereken tíz teljes szezont töltött el az F1-ben, jelenleg pedig már az IndyCarban rója a köröket.

A szakácsművészet viszont továbbra is a nagy szerelme maradt.

Otthon egészen a pandémiáig övé volt a konyha, a karantén alatt azonban fordult a kocka és a mindaddig nem sűrűn főzőcskéző felesége kezében landolt a fakanál.

„A COVID alatt elindítottam a saját esport-csapatomat és egyéb vállalkozásokba is belekezdtem, ezért hirtelen nagyon elfoglalt lettem. Marion ekkor kezdett el főzni és igazán megszerette, élvezi, úgyhogy ma már ő van a legtöbbet a konyhában.”