Grosjean annyira kiábrándult az F1-ből, hogy a sisakját fakanálra akarta cserélni

Romain Grosjean imádja a konyhaművészetet, méghozá olyannyira, hogy még saját szakácskönyvet is kiadott.
Tizenkét évvel ezelőtt pedig annak a lehetősége is fennállt, hogy búcsút mond az autóversenyzésnek és inkább beáll a tűzhely mögé.
Grosjean 2009-ben, Valenciában debütált a Formula-1 mezőnyében, mint a crashgate miatt távozó Nelson Piquet Jr. utódja a Renault-nál.
Az eredményeket azonban nem hozta, így a csapat a szezont követően megvált tőle és minden erőfeszítése ellenére esélye sem volt arra, hogy valahol máshol új F1-es szerződést hozzon össze 2010-re.
Ekkor gondolt egyet és úgy döntött, hivatásos szakácsnak áll.
Jelentkezett is egy tanfolyamra, ahol azonban rögtön elutasították az akkor 24 éves franciát.
„Kiábrándultam az egészből és új életet akartam kezdeni” – vallotta be Grosjean még a 106. Indy 500 előtti sajtótájékoztatón.
„Részt szerettem volna venni egy szakácsképzésen 2010 elején, de nem fogadták el a jelentkezésem, mert azt mondták, már túl öreg vagyok.
Ők nem akartak engem, úgyhogy azt mondtam, rendben van, megpróbálok visszamenni versenyezni. Végül jól sült el a dolog.”
Grosjean végül még ugyanebben az évben visszatért a GP2-be, ahol megszerezte a bajnoki címet, majd 2011-től kereken tíz teljes szezont töltött el az F1-ben, jelenleg pedig már az IndyCarban rója a köröket.
A szakácsművészet viszont továbbra is a nagy szerelme maradt.
Otthon egészen a pandémiáig övé volt a konyha, a karantén alatt azonban fordult a kocka és a mindaddig nem sűrűn főzőcskéző felesége kezében landolt a fakanál.
„A COVID alatt elindítottam a saját esport-csapatomat és egyéb vállalkozásokba is belekezdtem, ezért hirtelen nagyon elfoglalt lettem. Marion ekkor kezdett el főzni és igazán megszerette, élvezi, úgyhogy ma már ő van a legtöbbet a konyhában.”


“Versenyautót vezetni olyan, mint láncfűrésszel keringőzni” – Cale Yarborough