NASCAR: Bíróságra megy Jesse Iwuji csapata

NASCAR: Több, mint 4 millió dollárra perli szponzorát Jesse Iwuji csapata
credit: Sean Gardner/Getty/NASCAR MediaNagy reményekkel vágott neki a 2022-es NASCAR Xfinity-szezonnak Jesse Iwuji.

A haditengerész-autóversenyző megalapította saját csapatát, a Jesse Iwuji Motorsportsot, amihez társtulajdonosnak nem mást sikerült megnyernie, mint az NFL-legenda Emmitt Smith-t.

A gárda 34-es számú Chevyjét a komplett idényre nevezték, volánját pedig a névadó pilóta mellett Kyle Weatherman, Jesse Love és Kaz Grala is megkapta.

A szezonzáró, phoenixi fordulón azonban már nem vett részt az autó, most pedig ennek pontos okára is fény derült.

A JIM a floridai Fort Lauderdale-ben pert indított szponzora, az Equity Prime Mortgage ellen, mondván a vállalat nem teljesítette a szerződésben foglalt fizetési kötelezettségeit.

Iwujiék szerint abban egyeztek meg az EPM-mel, hogy idén 2.25 millió dollárral járulnak hozzá a gárda működéséhez, 2023-ban pedig már 3.75 millióval.

Az idei évre vonatkozó összegből viszont még mindig nem utaltak át 375.000-et, a jövő évre vonatkozó pénzből pedig az égvilágon semmit.

A vállalat szeptemberben a fizetési határidő halasztását kérte gazdasági okokra hivatkozva, aminek a csapat eleget is tett. Fizetni viszont azóta sem hajlandóak.

Ennek ellenére a vállalat továbbra is úgy hirdette magát, mint NASCAR-szponzor, a JIM nevét és logóját felhasználva a közösségi médiában folytatott kampányaiban.

Iwujiék a bírósági ügytől nem csak a pénz behajtását, de egyben a szponzorációs szerződés felbontását remélik.

A csapat egyetlen top 10-es eredményt tudott idén felmutatni Weatherman New Hampshire-en elért nyolcadik helye révén.