NASCAR: A Joe Gibbs Racing ismertette Xfinity-legénységét

NASCAR: A Joe Gibbs Racing ismertette Xfinity-legénységét
credit: Toyota RacingHivatalosan bejelentette két teljes szezonos, valamint egy részidős pilótáját a Joe Gibbs Racing a 2023-as NASCAR Xfinity szezonra.

A nemzeti másodosztályban nevezett, 20-as Toyota volánját az újonc Sammy Smith fogja megkapni.

Az ARCA Menards Series Eastben zsinórban két bajnoki címet szerzett, 19 éves versenyző idén debütált az Xfinityben egy részidős program keretein belül.

A JGR 18-as autójában kilenc futamot teljesíthetett, ebből hármat zárt a top 10-ben. Legjobb eredményét Watkins Glenen hozta, ahol harmadikként intették le.

Ezen számú autót jövőre már a komplett szezonra meg fogja kapni John Hunter Nemechek.

A 25 esztendős észak-karolinai utoljára 2019-ben volt teljes szezonos a szériában, összességében pedig két győzelemmel rendelkezik itt (2018-Kansas, 2021-Texas).

Emellett 2020-ban teljes munkaidős volt a Cupban, amit követően visszakerült a harmadvonalbeli Truck Seriesbe, ahol tavaly a harmadik, idén pedig a bajnokság ötödik pozíciójában zárt.

Gibbsék emellett hadrendbe állítják a 20-as Toyotát is, amelyet eddig a jövőre már a JR Motorsportsot szolgáló Brandon Jones terelgetett.

A gép – akárcsak 2022-ben a 18-as – több pilótának is lehetőséget fog adni.

Az egyikükről máris lerántották a leplet Ryan Truex személyében, aki a tervek szerint hat forduló erejéig fog ismét visszatérni a JGR kötelékébe.