Romain Grosjean a Lamborghini gyári versenyzője lett

Romain Grosjean a Lamborghini gyári versenyzője lett
credit: LamborghiniVadonatúj kihívások elé néz Romain Grosjean, mint a Lamborghini gyári versenyzője.

A francia pilóta a januári Daytona 24-en fogja megejteni debütálását a márkánál, méghozzá az Iron Lynx színeiben.

A 63-as Lamborghini Huracan GT3 volánján Andrea Caldarellivel, Mirko Bortolottival, valamint egy egyelőre még meg nem nevezett versenyzővel fog osztozni.

Emellett a 2024-ben érkező LMDh-autó tesztpilótái lesznek és várhatóan élesben is lehetőséget fognak majd kapni vele a WEC-ben, illetve az IMSA-ban.

A jövő évet tekintve Grosjean Daytona után további fordulókon indulhat a GTD Pro-kategóriában, de ezekről még nem rántották le a leplet.

„Megtiszteltetés számomra, hogy csatlakozhatok a Lamborghinihez” – idézi a hivatalos sajtóközlemény a 36 éves pilótát.

„Ez egy ikonikus brand minden autókat szerető ember számára, beleértve engem és a gyerekeimet. Két dolog miatt vagyok a leginkább izgatott, az első, hogy részt vehetek a Daytona 24-en a GT3-mal, ami már nagyon sikeresnek bizonyult itt.

A második pedig, hogy ezt egy olyan jó gárdával tehetem, mint az Iron Lynx, ráadásul nagyszerű csapattársakkal. Az év későbbi részében pedig fejleszthetem az új LMDh-t is, ami egy gyönyörű autó. Volt már szerencsém látni, leírhatatlan projekt az endurance versenyzésben.”

Grosjean jelen szerződése nincs hatással az IndyCar-szereplésére, ahol jövőre is teljes szezont fut az Andretti Autosporttal.