Romain Grosjean a Lamborghini gyári versenyzője lett

Romain Grosjean a Lamborghini gyári versenyzője lett
credit: LamborghiniVadonatúj kihívások elé néz Romain Grosjean, mint a Lamborghini gyári versenyzője.

A francia pilóta a januári Daytona 24-en fogja megejteni debütálását a márkánál, méghozzá az Iron Lynx színeiben.

A 63-as Lamborghini Huracan GT3 volánján Andrea Caldarellivel, Mirko Bortolottival, valamint egy egyelőre még meg nem nevezett versenyzővel fog osztozni.

Emellett a 2024-ben érkező LMDh-autó tesztpilótái lesznek és várhatóan élesben is lehetőséget fognak majd kapni vele a WEC-ben, illetve az IMSA-ban.

A jövő évet tekintve Grosjean Daytona után további fordulókon indulhat a GTD Pro-kategóriában, de ezekről még nem rántották le a leplet.

„Megtiszteltetés számomra, hogy csatlakozhatok a Lamborghinihez” – idézi a hivatalos sajtóközlemény a 36 éves pilótát.

„Ez egy ikonikus brand minden autókat szerető ember számára, beleértve engem és a gyerekeimet. Két dolog miatt vagyok a leginkább izgatott, az első, hogy részt vehetek a Daytona 24-en a GT3-mal, ami már nagyon sikeresnek bizonyult itt.A második pedig, hogy ezt egy olyan jó gárdával tehetem, mint az Iron Lynx, ráadásul nagyszerű csapattársakkal. Az év későbbi részében pedig fejleszthetem az új LMDh-t is, ami egy gyönyörű autó. Volt már szerencsém látni, leírhatatlan projekt az endurance versenyzésben.”

Grosjean jelen szerződése nincs hatással az IndyCar-szereplésére, ahol jövőre is teljes szezont fut az Andretti Autosporttal.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy