Csak 4 éve versenyez, de máris teljes szezonos NASCAR-pilóta lett Rajah Caruth

Csak 4 éve versenyez, de máris teljes szezonos NASCAR-pilóta lett Rajah Caruth
credit: Christian Petersen/Getty/NASCAR MediaA GMS Racing hivatalosan bejelentette, hogy Rajah Caruth kapja meg a 24-es Chevrolet-t a NASCAR Truck Series komplett 2023-as szezonjára.

A 20 éves atlantai idén harmadikként zárta az ARCA Menards Series összetettjét, emellett pedig négy Trucks és hét Xfinity-futam erejéig a NASCAR-ban is lehetőséget kapott.

Eddigi legjobb Trucks-eredményét rögtön debütáló futamán, Gatewayen hozta a 11. hellyel, míg a nemzeti másodsztályban a martinsville-i 12. befutója számít az egyéni csúcsának.

Jövő évi, teljes munkaidős programjának kiemelt partnere a NASCAR legelső, futamgyőztes afroamerikai pilótájának, Wendell Scottnak emlékére létrehozott alapítvány lesz.

„Leírhatatlanul megtisztelve érzem magam és rendkívül izgatott vagyok, hogy csatlakozhatok a GMS Racinghez” – mondta Caruth, aki versenyzői karrierje mellett a Winston-Salem State University motorsport-menedzsment szakos hallgatója.

„Egész karrierem során erre a lehetőségre vártam és minden tőlem telhetőt megteszek azért, hogy a maximumot hozzam ki belőle.”

Csapattársa Daniel Dye, valamint Grant Enfinger lesz.

Rajah egészen 16 éves koráig főként az iRacing világában volt ismert és csak 2019-ben kezdett a való világban is versenyezni.

A nagy áttörés azután következett be, hogy meghívták a NASCAR kisebbségek számára létrehozott esélyegyenlőségi programjába, a Drive for Diversitybe, amelynek már olyan nevek köszönhetik a kiugrást, mint Kyle Larson, Bubba Wallace és Daniel Suarez.