Elgázolták Erik Jones autóját, a győztes csapat pedig a leintés után megszűnt – Idén is hozta formáját az USA ikonikus SLM-futama

Elgázolták Erik Jones autóját, a győztes csapat pedig a leintés után megszűnt – Idén is hozta formáját az USA ikonikus SLM-futamaIdén sem hazudtolta meg magát a Snowball Derby.

A pensacolai Five Flags Speedwayen immár 55. alkalommal kiírt, évente megrendezésre kerülő super late model stock car verseny már a kvalifikációk során tartogatott egy nagy meglepetést.

A viadalnak életében először nekivágott Brad Keselowski ugyanis nem tudta beverekedni magát a mezőnybe, így a 2012-es NASCAR Cup bajnok már csak nézőként követhette a vasárnapi főfutam eseményeit.

A végső győzelmet Derek Thorn kaparintotta meg, minden túlzás nélkül végre-valahára.

A 36 éves pilóta az elmúlt években folyamatosan a legdominánsabb tagja volt a Snowball mezőnyének, nyerni azonban csak most, tizedik nekifutásra tudott.

Hogy mennyire érzi ezt a versenyt jól szemlélteti a következő statisztika: az elmúlt három év összesített, 918 köréből 846-ot ő tett meg az élen.

Ebből a hosszabbítás miatt 318 kört tett ki az idei forduló, Thorn pedig 307 erejéig haladt vezető helyen.

A vágyott siker ellenére azonban a victory lane mégis keserédes volt számára.

Ez volt ugyanis legutolsó bevetése a Byron Campbell Motorsports színeiben, miután a csapat hivatalosan bejelentette, hogy a Snowball után befejezik működésüket.

A második pozícióban a kétszeres ARCA Menards Series East bajnok Sammy Smith zárt, aki idén már kilenc futam erejéig a NASCAR Xfinityben is lehetőséget kapott a Joe Gibbs Racing jóvoltából, Watkins Glenen egyenesen a harmadikként célba érve.

A dobogó legalsó fokát Stephen Nasse csípte el.A többi NASCAR-vonatkozású pilótát tekintve William Byron a hatodik, Ty Majeski a tizedik, Derek Kraus a tizenkilencedik, Noah Gragson a huszadik, a pole-os Josh Berry a huszonötödik, Corey Heim a huszonnyolcadik, míg Erik Jones a harmincharmadik lett.

Utóbbi háromszoros Cup-futamgyőztes egyben a verseny leglátványosabb, legelképesztőbb jelenetének főszereplője is lett.

A NASCAR főkategóriájában a Petty GMS-t szolgáló michigani a győzelemre is esélyesnek tűnt, mígnem 100 körrel a vége előtt egy csata hevében Majeski szó szerint megmászta az autóját.

Ennek következtében teljes egészében lebontotta Jones gépének hátulját, végleg pontot téve a futamára.

A NASCAR Truck Series idei összetettbeli negyedik helyezettje azonban gond nélkül folytatni tudta.