Hamlin reméli, hogy 2024-ben is visszatérhet a Joe Gibbs Racinghez

Hamlin reméli, hogy 2024-ben is visszatérhet a Joe Gibbs Racinghez
credit: Eakin Howard/Getty/NASCAR Media

Hamlin reméli, hogy 2024-ben is visszatérhet a Joe Gibbs Racinghez


Denny Hamlin helye jelenleg 2023 végéig van bebiztosítva a Joe Gibbs Racingnél.

Ráadásul nem csak a háromszoros Daytona 500 győztes saját szerződése fog jövő év végén lejárni, hanem hűséges szponzoráé, a FedEx-é is.

A jövője kapcsán számos pletyka röppent fel az elmúlt hetek során.

Hallani lehetett arról, hogy saját gárdája, a 23XI Racing kötelékében szeretné teljesíteni versenyzői karrierje utolsó éveit, legalábbis abban az esetben, ha sikerülne egy harmadik charterre is szert tenniük.

Emellett viszont olyan spekulációk is napvilágot láttak, miszerint a következő idény lehet az utolsó, amit a volán mögött tölt el, utána pedig már teljes mértékben a csapattulajdonosi szerepére fókuszál.

A NASCAR évzáró bankettjén azonban Hamlin kijelentette, hogy egyik sem fedi a valóságot.

„Mindig is a JGR-nél akartam befejezni a pályafutásom” – nyilatkozta sajtótájékoztatóján.

„Optimista vagyok, hogy ez is lesz a helyzet.”

A most 42 esztendős pilóta 2005-ös debütálása óta megszakítás nélkül szolgálja Gibbs edző alakulatát. Eddigi tizennyolc szezonja alatt 48 győzelmet aratott, legjobb összetettbeli eredményének pedig a 2010-es második helye számít.

Csapattulajdonosként 2021 óta van jelen, amikor is Michael Jordannel közösen elindított a 23XI-t.

Azóta számos alkalommal panaszkodott már arról, mennyire megviseli fizikálisan és mentálisan is az, hogy egyszerre két lovat kell megülnie. Azt viszont igyekszik leszögezni, hogy mindez nem fogja felgyorsítani a visszavonulását.

„El fog jönni az az idő, amikor a tulajdonosi teendők nagyobb figyelmet követelnek majd tőlem, mint a versenyzés. Az erre vonatkozó elhatározást viszont én magam fogom meghozni, amikor szükségét látom. Azt viszont nem hiszem, hogy a tulajdonosi lét előbbre hozná a nyugdíjazásom.

A sisakom szögre akasztása teljes mértékben ettől független döntés lesz, nem fog közrejátszani benne az, hogy épp hol tartunk majd a csapattal.”