Kyle Busch a NASCAR Tom Bradyje akar lenni

Kyle Busch a NASCAR Tom Bradyje akar lenni
credit: Chris Graythen/Getty/NASCAR MediaTizenöt év után új gyártó és új csapat égisze alatt folytatja NASCAR Cup karrierjét Kyle Busch.

A kétszeres főkategóriás bajnok 2008 óta szolgálta a Joe Gibbs Racinget, a patinás gárda azonban nem tudott megfelelő utódot találni távozó főszponzora, a Mars Inc. helyére.

Ez végül odáig vezetett, hogy Busch új munkaadó után nézett, amit a Richard Childress Racing képében meg is talált.

Ennek révén ráadásul a Toyota térfeléről is átteszi nem csak saját, de egyben Trucks-csapata, a Kyle Busch Motorsports székhelyét is a Chevrolet táborába.

„Nyilvánvalóan kihívás volt… Nem csak idén, de már kicsivel régebb óta is” – nyilatkozta az elmúlt időszaka kapcsán a 37 éves veterán a NASCAR szezonzáró bankettjét megelőzően.

„Ebből adódóan egyfajta áldásként tekintek [a váltásra]. Talán itt is volt az idő egy frissítésre, valami újra és másra.”

Busch bízik abban, hogy az RCR-rel is felérhet a csúcsra.

„Egy Tom Brady, vagy Peyton Manning-féle szempontból tekintek erre, akik nagyszerű csapatoktól jöttek el, ahol bajnoki címeket nyertek, majd átigazoltak máshová, ahol szintén győztek.”

Az évzáró ünnepségre ‘Rowdy’ mindkét bajnoki gyűrűjét magán viselve érkezett.

„Ha megszerezted, akkor viselheted is. Nem hordhatom a versenyautóban, ezért máshol kell felvennem, hogy megmutassam az embereknek, mire is hajtok….

Csak a Brady/Manning hasonlatot tudom újra felhozni. Egy helyen már megcsináltam és most egy újabbnál akarom megismételni.”