Jamie Chadwick az Andretti Autosport versenyzője lett

Jamie Chadwick az Andretti Autosport versenyzője lett
credit: Penske Entertainment/Joe SkibinskiMegkezdi amerikai karrierjét Jamie Chadwick.

A háromszoros W Series bajnok az Andretti Autosport 28-as számú autójának volánja mögött fog debütálni az IndyCar legmagasabban jegyzett nevelőszériájában, az Indy NXT-ben.

A brit versenyző az elmúlt hónapok során már több teszten is részt vett.

Első próbálkozása nem alakult jól, lévén az Indianapolis Motor Speedwayen sikerült összetörnie járművét. Később viszont elkapta a fonalat és a november elején rendezett kollektív tesztet Sebringen már a negyedikként zárta a tizenhét autós mezőnyben.

Chadwick főszponzora az a DHL lesz, amely a IndyCarban Romain Grosjean által vezetett, szintén 28-as Dallara-Honda kiemelt támogatója is.

„Rendkívül izgatott vagyok, hogy csatlakozhatok az Andretti Autosporthoz az Indy NXT 2023-as szezonjában” – idézi a pilótanőt a csapat közleménye.

„A célom mindig az, hogy kihívások elé állítsam magam és folytassan fejlődésem versenyzőként.

Ez nem csak egy nagy ugrás a karrieremben, de egyben előrelépés a célom felé, ami az együlésesek legmagasabban jegyzett kategóriáiban való versenyzés. Remélem sikert érhetek el ezzel a nagy presztizsű csapattal. Alig várom, hogy kezdjünk!”

Az Indy NXT mellett Chadwick marad a Williams akadémiájának tagja is.

A bajnokság eddigi utolsó teljes szezonos női versenyzője Pippa Mann volt még 2010-ben. A szintén brit pilóta három pole-lal és egy győzelemmel az ötödikként zárt összetettben.