Ross Chastain beállt testvére pitcsapatába, de végül csalódniuk kellett

Ross Chastain beállt szerelőnek testvére csapatához, de végül csalódniuk kellett
credit: Sean Gardner/Getty/NASCAR MediaHárom hete tart a NASCAR holtszezonja, akadnak azonban olyan versenyzők, akik egyszerűen nem bírják ki benzingőz nélkül.

Kyle Larson az utolsó pillanatban nevezett a híres Turkey Night GP-re, amit aztán egy necces kvalifikáció után remek eredménnyel zárt. Austin Cindric és Chase Elliott viszont inkább kevesebb, mint több sikerrel zárta a Nitro Rallycross (NRX) phoenixi fordulóját.

Szintén nem tétlenkedett Noah Gragson, valamint Joey Logano sem. Ők azonban nem a volán mögött mérették meg magukat, hanem a spotter-állásban, ráadásul győzelemig jutva.

Az Xfinity Series idei összetettjének ezüstérmese az NRX-ben segítette az első helyig Travis Pastranát, míg a főkategória immár kétszeres bajnoka a cupos spotterét, Coleman Pressleyt navigálta a victory lane-re.

Hasonlóképpen a pálya mellett állt munkába a minap Ross Chastain is.

A Hail Melonnal’ világhírűvé vált pilóta ezúttal öccse, Chad autójának csapatához csatlakozott afféle mindenesként a hétvégi Bill Bigley Sr. Memorial 128-en.

A 4-17 Southern Speedwayen rendezett super late model viadalon Chadnek nem sikerült a kvalifikáción bejutna a főverseny mezőnyébe, így kénytelen volt a vigaszág-futamon indulni.

Itt azonban lényegében minden félrement számára. Először falba tették, majd két további alkalommal még ki is forgott, aminek láttán a versenyirányítás kiintette a mezőnyből.

így sajnos a Chastaineknek lógó orral kellett elhagyniuk a floridai pályát.

A Bigley Memorial kockás zászlaját egyébként Ty Majeski látta meg elsőként, de sokáig ő sem örülhetett.

A leintés utáni technikai ellenőrzésen ugyanis autója felfüggesztését szabálytalannak minősítették, ami azonnali kizárást vont maga után.

A győzelem így az eredetileg másodikként célba ért Michael Atwellre szállt.