IndyCar: Olyan „boxutca” lesz Detroitban, amilyet még nem pipált a sport

IndyCar: Olyan “boxutca” lesz Detroitban, amilyet még nem pipált a sport
credit: Detroit Grand PrixJavában zajlanak a munkálatok az IndyCar detroiti futamának új helyszínén.

A Belle Isle Parkban zsinórban eltöltött tizenegy év után immár a belváros utcáira átköltöző fordulónak ráadásul lesz egy igazi különlegessége is.

Kiállásaik során a mezőny tagjai kétoldalú pitlane-nel fognak szembesülni, tehát a csapatok szó szerint egymással szemben dolgoznak majd.

Az ütöközések lehetőségét külön sávokkal igyekeznek elkerülni, amelyek a „boxutca” végén egyesülnek.

„A dupla pitlane egy igazi újdonság lesz” – nyilatkozta a Speedcafénak a Roger Penske tulajdonában lévő szállítmányozási vállalat, a verseny promótereként is jegyzett Penske Corporation elnöke, Bud Denker.

„Képzeljék el, amint az autók kihajtanak a pitbe, egyikük jobbra fordul, a másik balra, végül pedig az egyenes végén, egy sorba rendeződve térnek vissza a pályára.

A látvány lenyűgöző lesz.”

A Chevrolet Detroit Grand Prix a 107. Indy 500 után, június 4-én kapja meg a zöld jelzést.

A széria nem most először fog versenyezni Detroit belvárosában.

1989-től – a távozó Forma-1-et váltva – a Renessaince Center területén feszültek egymásnak a mezőny autói egészen 1991-ig.

Innentől viszont már kizárólag a Belle Isle Park fogadta a mindenkori mezőnyt: 1993-2001-ig a CART, 2007-2008-ban az IRL, 2012-től pedig az újra egységes IndyCar képében.

Az elmúlt években viszont számos tüntetés zajlott le a területen, miután a környezetvédők nehezményezték, hogy a Detroit ékkövének számító zöldövezetet autóversenyre használják.