A Forma-1 után a NASCAR is megérkezhet Las Vegas utcáira

A Forma-1 után a NASCAR is megérkezhet Las Vegas utcáira
credit: Robert Laberge/Getty/NASCAR MediaA NASCAR az utóbbi években többször nyomatékosította, hogy a teljes megújulás a cél.

Nem is a levegőbe beszélnek.

Megérkezett a Cupba a Next Gen autó, a bajnokságon kívüli szezonindító Clasht az LA Coliseum képében egy focistadionba vitték, fél évszázad után újra versenyzik a mezőny dirtön, jövőre pedig már a szervezet történetében először utcai vonalvezetéssel is bővül a naptár.

A reformok a nemzetközi szériákat sem kerülik el.

2023-ban elrajtol a brazil NASCAR, ha pedig minden optimálisan alakul, akkor a saját világbajnokság lehetősége sem kizárt.


A külföldi törekvések a Cupot is érintik, lévén komolyan tervben vannak USA-n kívüli fordulók.

Mindemellett esély van arra, hogy a NASCAR Las Vegas utcáin is tiszteletét tegye, ráadásul lehet ugyanazon a vonalvezetésen, amit a Forma-1 fog használni jövőre.

A Sports Business Journal megkeresésére a Las Vegas Convention and Visitors Authority elnök-vezérigazgatója, Steve Hill elárulta, hogy minden az F1-es futam sikerén múlik.

Ha a vegasi nagydíj a várakozásoknak megfelelően teljesít, akkor egy NASCAR-verseny érkezése sem kizárt.

„Szerintem ez olyasmi, ami iránt minden érintett fél érdeklődést mutat minimum megbeszélés szintjén.”

A magasan jegyzett szériákat tekintve a szép emlékű Champ Car csapatai mérették meg magukat Las Vegas utcáin, még a széria fennállásának utolsó szezonjában, 2007-ben.

Ennek sztorijáról az alábbi cikkben lehet bővebben olvasni: