Berágtak az IndyCar-rajongók a jegyárak drasztikus emelkedése miatt

Berágtak az IndyCar-rajongók a jegyárak drasztikus emelkedése miatt
credit: Joe Skibinski/Penske EntertainmentA 2022-es iowai duplaforduló fergeteges sikerét követően magasabb fordulatszáma kapcsol az IndyCar, valamint az esemény promótereként jegyzett Hy-Vee.

Idén olyan sztárok léptek fel a hétvége során, mint Gwen Stefani és Blake Shelton, jövőre pedig már többek között Carrie Underwood, valamint Ed Sheeran fogja szórakoztatni a pályára kilátogatókat.

Ekkora nevek megszerzése – kiegészítve a hatalmas marketinggel – azonban nem olcsó mulatság.

Ezzel pedig a rajongók akkor szembesültek, amikor meglátták, hogy mennyibe is kerülnek a jegyek.

A napi belépők átlag 75-80 dollárról 200-225-re nőttek, míg a szombatot és vasárnapot is magában foglalók ára 400 felett jár.

Egy négyfős család gyerekekkel tavaly 200 dollárból meg tudta oldani az eseményt, 2023-ban viszont már 760-ra rúgna.
A legolcsóbb helyek is 100 dollárról indulnak, emellett pedig már a 12 éven aluliak számára sem ingyenesek az állóhelyek, sőt, még csak nem is kedvezményesek.

Egy IndyCar-szurkoló a közösségi médiában például arról panaszkodott, hogy a két főre szóló belépőik idén 318 dollárt kóstáltak. Ugyanezért jövőre viszont már $696-ot kellene fizetniük.

A legnagyobb gyomrost azonban az elitnek számító klub-tribünösök kapták.

Őket ugyanis az a meglepetés érte, hogy 2023-ban már ezeket a helyeket egyszerűen nem bocsátják áruba.

Ennek hivatalos okát nem tudni, de a pletykák szerint fenn akarják tartani a szponzorok képviselői, valamint egyéb kiemelt személyek számára.

Az iowai duplaforduló idén az IndyCar legnagyobb sikerű, Indianapolis 500-on kívüli eseménye volt.

A Hy-Vee reklámkampányának hála mindkét napon telt ház előtt versenyezhetett a mezőny, amit oválok esetében a széria – az imént említett legendás viadalt leszámítva – régóta nem mondhatott el magáról.

A jegyárak terén egyébként még a május 28-ai, 107. Indy 500 is olcsóbban kivitelezhető, mint az iowai hétvége szombati, vagy vasárnapi napja.