Jelentős szabályváltozás jöhet a NASCAR-ban

Jelentős szabályváltozás jöhet a NASCAR-ban
credit: Chris Graythen/Getty/NASCAR MediaSajtóinformációk szerint a NASCAR jövőre komoly módosítást eszközölhet a szakaszokra bontott versenyeket illetően.

Legalábbis egy részükön.

A hírt a The Athletic két veterán, maximálisan megbízható riportere, Jeff Gluck és Jordan Bianchi szellőztette meg a közösen készített The Teardown című podcastjükben.

Információik szerint a NASCAR fontolgatja, hogy már 2023-ban megreformálják a mesterségesen feldarabolt futamokat, de csak épített vonalvezetéseken, valamint a szervezet fennállásának legelső, utcai fordulóján, amelynek Chicago fog otthont adni.

A tervek szerint maguk a szakaszok megmaradnának, de nem választának el őket előre kiírt sárga zászlókkal, biztosítáva ezzel a folytonosságot.

Ez stratégiailag, valamint a versenyek összképét tekintve is jelentős változás lenne.A stage-rendszert 2017-ben vezették be a NASCAR nemzeti kategóriáiban az izgalmak fokozásának céljából.

A formátum viszont azóta is megosztja a sportág közösségét.

Vannak, akik meg vannak elégedve vele, más vélemények szerint azonban inkább rontja a versenyzés minőségét.Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy