Úgy érezte, ellopták a győzelmét, ezért piros zászlót idézett elő, majd ünnepelni kezdett a berágott versenyző

Úgy érezte, ellopták a győzelmét, ezért piros zászlót idézett elő, majd ünnepelni kezdett a berágott versenyző

Úgy érezte, ellopták a győzelmét, ezért piros zászlót idézett elő, majd ünnepelni kezdett a berágott versenyző


Idén is megrendezésre került a late model versenyzés egyik koronaékszerének számító South Carolina 400.

A Florence Motor Speedwayen lebonyolított 200 körös viadal hozta a szokásos, kiélezett csatákat, az abszolút főszereplő azonban az enyhén szólva is inkopetens versenyirányítás volt.

A bírák teljesen random büntetéseket osztogattak, olyan manővereket szankcionáltak, ami valójában nem volt szabályellenes, a valóban problémás incidenseket viszont észre sem vették.

A véleményes döntések egyik áldozata Mason Diaz lett.

A Chad Bryant Racingnek vezető 22 éves virginiai Sam Yarborough-val csatázott az első helyért, aki a restartot követően kiforgatta.

Az esetet követően a pilóta nem kapott büntetést, ezzel párhuzamosan viszont Diaznak sem engedték meg, hogy visszavegye pozícióját.

Ő azonban meg volt győződve arról, hogy a versenybírák ezzel ellopták tőle a győzelmet, így sajátos módját választotta a demonstrációnak.

Nemes egyszerűséggel leparkolt a pálya victory lane-nek kinevezett területén piros zászlót előidézve, majd látványosan ünnepelni kezdett crew chiefjével.Diazt legfőképpen az háborította fel, hogy nem sokkal korábban egy megpördülése után Yarborough-nak viszont lehetővé tették, hogy az incidenst megelőző helyére álljon vissza.

A versenyt közvetített FloRacingnek így magyarázta a történteket:

„A csapat mögöttem áll” – jelentette ki Diaz.

„Kiütött bennünket a 95-ös és semmi sem történt. Még azt sem tudom, hogy egyáltalán előtte miért volt sárga zászló. Őszintén szólva én ma itt semmit sem értettem.

A bírák megengedték Yarborough-nak, hogy visszavegye a pozícióját, aztán ő kiütött engem, nekem pedig már nem volt szabad visszaállnom a helyemre. Úgyhogy innentől kezdve elvontathatják az autómat. Nem érdekel.”

A leintés után Chad Bryant azt is elárulta, hogy az ominózus, Yarborough saját hibájából történt megforgáskor belengetett sárga zászló nem a versenyirányítás döntése volt, hanem egy túlbuzgó sportbíróé, aki saját kezébe vette az ügyet.

A 42 fős mezőnnyel bírt South Carolina 400-at végül Brenden Queen nyerte Carson Kvapil és Isabella Robusto előtt, de top 5-ösben zárt még Cody Kelley és Matthew Craig is.

A legnagyobb névnek számító Dale Earnhardt Jr. a kilencedik lett, míg Yarborough végül csak huszadikként ért célba.