Ryan Blaney vicces kampánya mutatja meg, hogy mi a baj Chase Elliottal

Ryan Blaney vicces kampánya mutatja meg, hogy mi a baj Chase Elliottal
credit: Chris Graythen/Getty/NASCAR MediaRyan Blaney továbbra is aktívan kampányol a NASCAR Cup legnépszerűbb versenyzőjének járó címért.

A Team Penske pilótája célul tűzte ki, hogy letaszítja trónjáról a négy éve zsinórban közönségkedvencnek megválaszotott Chase Elliottot, aminek érdekében immár a második vicces választási videóját tette közzé.

Az elsőben azzal „vádolta meg” a Hendrick Motorsports Hooters által szponzorált sztárját, hogy késsel-villával eszi a csirkeszárnyat. Ő maga viszont nem fél bepiszkolni magát és kézzel fogyasztja, ahogyan azt szerinte kell.

Néhány nappal később újabb kisfilmmel rukkolt elő a Blaney-kampány, amiben nem kevesebbet állítanak, minthogy Elliott szerint túlságosan is csípős a fokhagymás parmezán.


A trollkodó videókat imádják a rajongók, ezzel párhuzamosan viszont sokak szerint pontosan ez mutat rá arra, hogy mi is a baj a 2020-as bajnokkal.

Elliott ugyanis egészen mostanáig az égvilágon semmit sem reagált rájuk.

A szurkolók jelentős részének szemében pedig ezzel csak megerősítette azon véleményeket, miszerint körülbelül annyira izgalmas személyiséggel bír, mint a falon száradó festék.

Önmagában azzal nincs semmi gond, ha valaki introvertált.

A kritikusok szerint viszont Elliottnak státusztából adódóan sokkal többet kellene tennie magáért a sportért.

Ezen a véleményen van a Hendrick Motorsports alelnöke, Jeff Gordon is.

A korábbi négyszeres Cup-bajnok úgy véli, ez a visszahúzódó magatartás szimpatikus lehet a rajongók egy része számára, magának a NASCAR-nak viszont egyáltalán nem tesz jót.

“Nem akarom, hogy a versenyzőink másnak tettessék magukat, mint akik” – szögezte le Gordon még februárban a Sports Business Dailynek.

“Ugyanakkor szívesen látnám, ha kilépnének a komfortzónájukból. Nagyszerűnek tartom, ha olyan helyeken jelennek meg, ahol nem számítanak rájuk, mint például egy hagyományos sportesemény, vagy koncert, de ennél még tovább kell menni.

Erre próbálom bátorítani a srácokat, de legfőképpen Chase-t. Én magam sem akartam először elvállalni, amikor felkértek vendégműsorvezetőnek a Saturday Night Live-ba. Halálra voltam rémülve. Mégis megtettem, mert tudtam, hogy erre van szüksége a sportunknak.”

Chase édesapja, a NASCAR-rekordnak számító, tizenhatszoros közönségkedvenc Bill Elliott igyekezett védelmébe venni.

“Úgy viselkedik, mintha egy ekhós szekeret kellene megrakodnia és nyugat felé indulni vele” – jellemezte fia versenyek előtti hangulatát ‘Awesome Bill’.

“Nem az látszik rajta, hogy imádja amit csinál. Pedig nagyon is szereti, de ez nem ül ki az arcára. Igazából neki semmi sem ül ki az arcára, de ő ilyen ember.”

A Cup tizenötszörös legnépszerűbb figurája, Dale Earnhardt Jr. szerint Chase-nek még bőven van ideje arra, hogy úgymond “beérjen”.

“Nagyon fiatal, még mindig sok dologgal tisztába kell jönnie. Nem kell tökéletesnek lennie. A saját útját járja, ha ez megfelelő neki, akkor nem számít, mások mit szólnak hozzá. Szerintem rengeteg dolog történt vele kevés idő alatt, ráadásul iszonyú fiatalon.”

Kérdés viszont az, hogy maga Elliott egyáltalán meg akar-e változni.

Kerüli a médiafelhajtást, esze ágában sincs elköltözni szülővárosából és abszolút nem akar szerepet játszani.

“Jogom van ahhoz, hogy rossz kedvem legyen” – jelentette ki a Sports Illustratednek, virágnyelven utalva arra, hogy hagyják már őt békén.

“A NASCAR-nak számos sztárja van, nem én vagyok az egyetlen arca. Mindannyiunknak megvan a magunk komfortzónája. Én nem bánom, ha innen ki kell lépnem. Sokszor az a problémám, hogy nem tudom, az emberek valóban kíváncsiak-e rám.

Azt szeretném érezni, hogy azért hívnak meg valahová, mert tényleg azt akarják, hogy én ott legyek, ne csak a show egy kipipálandó elemeként tekintsenek rám valamiféle partnerkapcsolat miatt. Ha úgy érzem, tényleg tisztelnek és szívesen fogadnak, akkor benne vagyok, hogy kilépjek az én saját nyugis világomból.”