Sajtó: Latifi már nem opció a Chip Ganassi Racing számára

Sajtó: Latifi már nem opció a Chip Ganassi Racing számára
credit: Williams F1Az ősz folyamán még úgy tűnt, hogy Nicholas Latifi lehet a befutó a Chip Ganassi Racing negyedik autójára.

Sajtóértesülések szerint a kanadai versenyző számára a Japán és az Amerikai Nagydíj közötti időszakban egy tesztet is kiírtak, de ez végül nem valósult meg.

A hírek hallatán Latifi leszögezte, hogy még sehová sem kötelezte el magát 2023-ra, a CGR-rel való tárgyalásokat azonban nem cáfolta.

Később azt is elárulta, hogy az IndyCarba való átigazolása esetén ő mindenképpen teljes szezont akar futni, tehát örömmel bevállalná az oválokat is.

A legfrissebb információk szerint azonban ez már nem fog a CGR-rel megvalósulni.

A RACER úgy tudja, hogy a felek közti megbeszélések szépen, csendben elhaltak.

Ennek oka egyelőre nem ismert, noha Latifi azért is volt kiemelt opció a csapatnak, mert komoly anyagi háttérrel érkezett volna.

A szaklap, valamint az Associated Press szerint Ganassiék jelenleg azt fontolgatják, hogy több pilóta között osztják meg a negyedik autójuk ülését.

Utóbbi szerint ráadásul a szóban forgó Dallara-Honda az eddigi – Jimmie Johnson miatt – 48-as szám helyett a 11-esre válthat, hogy így a flottájuk a 8 (Marcus Ericsson) – 9 (Scott Dixon) – 10 (Alex Palou) – 11 (?) mintát kövesse.

Az egyik topjelölt Ryan Hunter-Reay, de az ő szolgálataira több más alakulat is igényt tartana egy Indianapolis 500 program kapcsán.

Az IndyCar kapuin több fiatal, Formula 2-es versenyző kopogtat, a gond viszont az, hogy mindannyian kb. 2 millió dolláros financiális csomaggal bírnak csak, míg a csapatok egy épített/utcai pályás programért is 6-10 milliót kérnek el.