Indy 500: Mégis van remény Larson és Busch számára?

Indy 500: Mégis van remény Larson és Busch számára?
credit: Penske Entertainment/James BlackKyle Busch és Kyle Larson mindenképpen szeretne indulni a 2023-as Indianapolis 500-on.

A gond csak annyi, hogy egyelőre minden ajtó becsukódott előttük.

Helyzetüket csak nehezíti, hogy mindketten chevrolet-s csapatnak vezetnek a NASCAR Cupban, így az IndyCarban is kizárólag ezen márka alá tartozó autóra pályázhatnak.

Korábban felmerült a nevük az Arrow McLaren SP-nél és az Ed Carpenter Racingnél is, de végül egyik sem materializálódott.

Az AMSP inkább veterán pilótát akart negyedik gépének volánja mögé – ezt meg is kapták Tony Kanaan személyében -, míg az ECR világossá tette, hogy az egyfutamos kalandok helyett inkább a hosszabb távú partnerségek lehetőségét keresi.

Mindennek kapcsán pár hete Larson és Busch is úgy nyilatkozott, hogy semmi esélyt nem látnak a legendás viadalon való 2023-as bemutatkozásukra.

A legfrissebb fejlemények szerint azonban mégis kínálkozhat lehetőség – legalábbis az egyikük számára.

A Dreyer & Reinbold Racing csütörtökön jelentette be, hogy az elmúlt nyolc szezonban fix pontnak számított Sage Karam helyett jövőre már Stefan Wilsont indítják a 24-es számú Dallara-Chevyben, méghozzá a Cusick Motorsports-cal együttműködésben.

A gárda azonban tervez egy második autót is az 500-ra, aminek sorsa jelenleg teljesen nyitott.

A Wilson érkezésének apropóján rendezett sajtótájékoztatón feltették a kérdést Dennis Reinboldnak, hogy a radarjukon van-e a két Kyle, vagy akár az a NASCAR-ba csapattulajdonosként és pilótaként egyaránt visszatérő Jimmie Johnson, aki szintén újra el akar rajtolni a legendás versenyen.

A hétszeres Cup-bajnok a Petty GMS Motorsportsba száll be, amely szintén a Chevy táborát erősíti. Többek között ez is szerepet játszik abban, hogy az IndyCarban a Honda alá tartozó Chip Ganassi Racinghez már minden valószínűség szerint nem fog visszatérni.

„Csak annyit válaszolhatok erre, hogy jelenleg mindenkivel beszélünk” – mondta sejtelmesen Reinbold.

„Gyűjtjük az információkat és még semmilyen döntést sem hoztunk. Mindennek klappolnia kell. Nem tudom, hogy ki lesz a volán mögött, sőt még az sem teljesen biztos, hogy egyáltalán lesz második autónk. Így tervezzük, de ha nem áll össze tökéletesen, akkor bele sem vágunk.

Minden a levegőben lóg. Dolgozunk rajta, de őszintén szólva nagyon válogatósak vagyunk, mivel egyáltalán nem szorít az idő. Máris készítjük fel az autókat, hogy készen álljanak. Már azóta ezen dolgozunk, hogy idén májusban lengett a kockás zászló.

[A második gépet] inkább előbb, mint utóbb szeretnének tető alá hozni, de mint mondtam, ehhez sokmindennek kell megvalósulnia. Most, a holtszezonban számtalan dolog van még megválaszolatlanul. Mi arra várunk, hogy eldőljön néhány dominó, ugyanakkor a saját sorsunk kovácsai is vagyunk.”KAPCSOLÓDÓ: “Sokként ért” – Sage Karam hét év után elvesztette ülését a DRR-nél, Stefan Wilson érkezik a helyére