Indy NXT: Jelenleg egyetlen gárda teszi ki a mezőny több, mint felét, miután visszalépett egy komplett csapat

Indy NXT: Jelenleg egyetlen gárda teszi ki a mezőny több, mint felét, miután visszalépett egy komplett csapat
credit: Penske Entertainment/James Black

Indy NXT: Jelenleg egyetlen gárda teszi ki a mezőny több, mint felét, miután visszalépett egy komplett csapatA Legacy Autosport idén júniusban jelentette be, hogy 2023-ban az IndyCar legmagasabban jegyzett nevelősorozatára is kiterjesztik működését.

A csapat az utánpótlás-szamárlétra két alsó fokát képező USF2000 Championshipben és Indy Pro 2000-ben is képviseltette magát, a főkategória előszobájába pedig rögtön két autóval szándékoztak belépni.

A nemrég Indy Lightsról Indy NXT-re átkeresztelt bajnokságban való pályafutásuk végül azonban már azelőtt véget ért, hogy egyáltalán elkezdődött volna.

A gárda tulajdonosa, Mike Meyer – aki nem más, mint a háromszoros Indianapolis 500 győztes, egyben a tejjel való ünneplést meghonosított Louis Meyer dédunokája – a minap közölte, hogy visszavonják nevezésüket.

Ezzel együtt pedig eladták a már birtokukban állt, egyetlen versenygépet.

A döntést azzal indokolták, hogy inkább a USAC dirt-programjukra kívánják fordítani az Indy NXT-re szánt erőforrásaikat.

A Legacy kieséséve egyben azt is jelenti, hogy az előzetes nevezési lista létszáma tizenhétre apadt. Ennek több, mint felét – szám szerint kilencet – az HMD Motorsports alkotja.KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>A WWE-től nyúlta le új nevét az Indy Lights (+ Itt a versenynaptár)