Eladó a világ leghírhedtebb motorsport-mozijának ikonikus autója

Eladó a világ leghírhedtebb motorsport-mozijának ikonikus autójaValódi film- és sporttörténeti ereklyére tehetnek szert azok, akik részt vesznek a Bring a Trailer aukciósház legújabb árverésén.

A licitre bocsátott járművek között ugyanis ott szerepel az a Reynard-autó, amit még a CART 2000-es szezonjában a Della Penna Motorsports használt.

A versenygép eredetileg az akkoriban a Juan Pablo Montoyát és Jimmy Vassert felvonultató Chip Ganassi Racingé lett volna, a gárda végül azonban eladta, mivel úgy döntött, inkább Lola-kasztnira vált.

A jármű viszont nem a pályán nyújtott produkciója miatt igazán érdekes.

Ez az autó ugyanis bekerült a hollywoodi történelembe is, mint a sokak szerint a világ valaha volt legrosszabb sportfilmjének főhőse.

A 2001-es Driven, magyarul Felpörgetve című alkotásban pontosan ennek a Reynardnak volánja mögé pattant be a Sylvester Stallone által megszemélyesített Joe Tanto.

Az autó azt követően landolt a filmben, hogy a pályán történt számos incidense miatt a csapat versenyzésre alkalmatlannak nyilvánította, a 2000-es idény végén pedig maga a DPM is megszűnt.

Ekkor kérték fel John Della Pennát arra, hogy szakmai tanácsadóként segítse a forgatást.

A munka befejeztével az üzletember Stallonénak ajándkozta a Reynardot, aki később a Petersen Múzeumnak adományozta.

Az aukcióról és az autóról további infókat erre a linkre kattintva lehet találni.KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>21 éves lett a világ legrosszabb autóversenyzős (trash)-kultuszfilmje