WTF! Pár éven belül jön a NASCAR saját világbajnoksága?!

WTF! Hamarosan jön a NASCAR-világbajnokság?!
credit: James Gilbert/Getty/NASCAR Media

WTF! Hamarosan jön a NASCAR-világbajnokság?!


A NASCAR bejelentette, hogy 2023-ban újabb nemzetközi szériát indít el, ezúttal Brazíliában.

A projekt érdekben összebútoroznak a 2012-ben megalapított GT Sprint Race sorozattal, ami innentől fogva NASCAR Brasil Sprint Race név alatt fut tovább.

Ennek köszönhetően immár négyre bővül az amerikai stock-car szervezet felügyelete alá tartozó, külföldi bajnokságok sora a Mexico Series, a Whelen Euro Series és a kanadai Pinty’s Series mellett.

A brazil piac több szempontból is kifejezetten fontos a NASCAR számára.

„Brazília egy vibráló ország, gazdag a motorsport-kultúrája és közössége” – idézi a hivatalos sajtóközlemény a szervezet nemzetközi alelnökét, Chad Seiglert.

„A NASCAR Brasil Sprint Race lehetővé teszi számunkra, hogy bemutassuk az izgalmas kerék a kerék elleni versenyzést, ami a NASCAR-t jellemzi, egyúttal pedig egy olyan szériát adjunk a helyi rajongóknak, amihez kötődhetnek.

Reményeink és szándékaink szerint ez a bajnokság új utakat nyit az ország legjobb pilótái, szerelői és mérnökei számára ahhoz, hogy eljussanak a NASCAR amerikai, nemzeti porondjára, a stock-car világ csúcsára.”

Fontos leszögezni, hogy a NASCAR nem lesz a sorozat tulajdonosa, sokkal inkább partnerségről és újrabrandelésről van szó.

További részletek egyelőre nem láttak napvilágot, ebből adódóan pedig a versenynaptár is még bejelentésre vár. Az idő rövidsége miatt viszont várhatóan a jövő évi szezon még a GT Sprint Race 2022-es menetrendjét fogja követni.

A tervek szerint viszont a jövőben oválpályákkal is bővítenék a fordulók helyszíneit, hogy a széria jobban magán viselje az új felügyelő szervezet jellemvonásait.

Mindez azonban csak a kezdet.

A mindig jól értesült Sports Business Journal szerint a NASCAR további regionális bajnokságok lehetőségét vizsgálja, a lista élén pedig Kína szerepel.

Nagyratörő terveiket jól példázza, hogy néhány éven belül egységesíteni akarják a nemzetközi szériákban versenyző autókat, aminek köszönhetően tető alá hozhatják a NASCAR saját világbajnokságát.

A szervezet 2023-ban már három kontinensen, ezeken belül pedig összesen tizenkét országban fogja képviseltetni magát a különböző szériái által.KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Dirt? Utcai futam? Ugyan! Az Euro NASCAR egyenesen jégen fog versenyt rendezni!