Apró, de annál kedvesebb gesztussal próbált segíteni Keselowski csapata a Joe Gibbs Racingnek

Apró, de annál kedvesebb gesztussal próbált segíteni Keselowski csapata a Joe Gibbs RacingnekMásfél héttel ezelőtt, a NASCAR szezonzáró hétvégéjén hatalmas tragédia sújtotta a Joe Gibbs Racinget.

Néhány órával azután, hogy Ty Gibbs megszerezte a csapatnak az Xfinity Series bajnoki címét, váratlanul elhunyt a társtulajdonos, operatív igazgató – egyben az imént említett pilóta édesapja – Coy Gibbs.

Az amerikai focistaként és autóversenyzőként is ismert szakembert álmában érte a halál.

Ennek következtében Ty kihagyta a másnapi Cup-futamot, helyét pedig a legutolsó pillanatban, szó szerint percekkel a rajt előtt vette át Daniel Hemric a 23XI Racing 23-as Toyotájában.

Coy halálának pontos okát, valamint a temetés és megemlékezés időpontját még nem hozták nyilvánosságra.

Az élet azonban megy tovább, a JGR pedig a minap már hivatalosan bejelentette, hogy Ty 2023-tól teljes szezonos versenyzőjük lesz a Cupban. A várakozásokkal ellentétben viszont nem a távozó Kyle Busch 18-as számával fogja róni a köröket, hanem az 54-essel.

Erről bővebben ebben a cikkben lehet olvasni:

>>>>>Ty Gibbs, Kyle Busch, az 54-es és a 18-as:Hogyan dől el a rajtszámok sorsa a NASCAR-ban? Itt a válasz!


A csapat azonban kétségkívül még mindig a tragédia hatása alatt áll, a versenytársak pedig igyekeznek minden tőlük telhető módon segíteni.

Közéjük tartozik a Roush Fenway Keselowski Racing is.

„Ellenfelek vagyuk, ugyanakkor a NASCAR-csapatok egy közösséget is alkotnak” – írta szerda reggel a JGR a közösségi médiában.

„Köszönjük RFK Racing, hogy vásároltatok reggelit a műhelyünkbe és segítetek abban, hogy jobban érezzük magunkat ebben a szervezetünk számára nehéz időszakban.”

Az RFKR erre ennyit válaszolt:

„Nem számít, hogy mi történik a pályán, mi mindig is egy család leszünk.”