IndyCar: A valaha volt legfiatalabb Le Mans-pilóta lett az ECR első juniorja

IndyCar: A valaha volt legfiatalabb Le Mans-pilóta lett az ECR legelső juniorja
credit: Penske Entertainment/Travis HinkleAz Ed Carpenter Racing hivatalosan bejelentette, hogy leszerződtette fenállása legelső junior-versenyzőjét.

A kiválasztott Josh Pierson lett, aki azzal hívta fel magára idén a figyelmet, hogy mindössze 16 esztendősen ő lett a Le Mans-i 24 órás viadal valaha volt legfiatalabb pilótája.

Az ifjú tehetség jövőre az IndyCar legmagasabban jegyzett nevelősorozatában, az Indy NXT-ben fogja róni a köröket a HMD Motorsports 14-es számú gépével.

Emellett a tervek szerint jövőre tesztelheti az ECR egyik főkategóriás Dallara-Chevyjével is.

Ha pedig minden az elképzelések szerint halad, akkor 2025-ben már éles versenyzői ülést is kaphat az IndyCarban.

„Megtisztelő, hogy az Ed Carpenter Racing ekkora bizalmat fektet belém” – idézi a csapat közleménye Piersont.

„Leírhatatlanul hálás vagyok azért, hogy az ECR utat biztosít számomra az IndyCarba. Amióta csak emlékszem, arról álmodozom, hogy egy napon ebben a bajnokságban fogok versenyezni.”

A tinédzser pilóta már nem ismeretlen az amerikai open-wheel neveldéit tömörítő Road to Indyben.

2020-ban és 2021-ben a USF2000-ben szerepelt teljes szezonosként, legjobb eredményének pedig két második hely számít az IMS roadjáról.

Az idei évben már a WEC-ben és az IMSA-ban rótta a köröket.

Előbbi bajnokságban, Paul di Resta és Oliver Jarvis oldalán győzelemmel zárta a sebringi 1000 mérföldes verseny LMP2-es kategóriáját a United Autosports színeiben.

„Igazán jó volt megsimerni Josht és családját” – mondta Ed Carpenter.

„Ennyire fiatalon máris sokat elért a karrierjében. Emellett nagyon értelmes és profi. Biztos vagyok a tervünkben, amit összállítottunk neki, hogy egy komplett versenyző váljon belőle. Alig várjuk, hogy együtt dolgozzunk vele és véglegesítsük az útját az NTT IndyCar Series felé 2025-től.”