Amikor Jeff Gordon közellenség lett és elkészült a NASCAR egyik legerőteljesebb fotója

A nap, amikor Jeff Gordon közellenség lett és elkészült a NASCAR egyik legerőteljesebb fotója2007. április 21-én Jeff Gordon a NASCAR leggyűlöltebb versenyzője lett.

Legalábbis a Cup Series egy igencsak nagy létszámú rajongótáborának körében.

A négyszeres főkategóriás bajnok „bűne” az volt, hogy megnyerte a  Subway Fresh Fit 500-at Phoenixen.

Ez a 76. győzelmét jelentette a legmagasabban jegyzett szériában, amivel utolérte a néhai Dale Earnhardot az örökranglistán.

Gordon természetesen nem feledkezett el a 2001-es Daytona 500-on, tragikus körülmények között elhunyt legendáról,  ez azonban nem hatotta meg az Earnhardt rajongókat, akik – miközben a győztes mély tisztelettel beszélt hősükről – üdítősdobozokkal dobálták.

A Hendrick Motorsports sztárja az esetet követően alig több, mint egy héttel ismét az Earnhardt B-közép kereszttüzébe került, mégpedig Talladegán, ahol ismét ő láthatta meg elsőként a kockás zászlót, ezzel pedig a 77. diadalának örülhetett pályafutása során.

Az Earnhardt-rajongók viszont már korántsem örültek, mivel Jeff túlszárnyalta győzelmek számában kedvencüket ráadásul pont azon a pályán, ami tíz itt aratott diadala révén egybeforrt Dale Sr. nevével.

Ennek láttán a néhai hétszeres bajnok rajongói teljesen megőrültek és mindent dobáltak a pályára, ami a kezük ügyébe került.

Az eset következtében tizennégy embert tartóztattak le és egy életre kitiltották őket Talladegáról.

A befutót követően készült a fenti kép, amelyen a Megfélemlítő fia, Dale Earnhardt Jr. gratulál Gordonnak, miközben a lelátókról repülnek be a sörösdobozok.

Ezen felvétel tökéletesen, egyszerre szemlélteti a sport legfelemelőbb és legkiábrándítóbb oldalát.