545.47 km/h-val döntött sebességrekordot Brittany Force és nagy lépést tett második bajnoki címe felé

545.47 km/h-val döntött rekordot Brittany Force és nagy lépést tett második bajnoki címe felé
credit: NHRA MediaÚjabb lépést tett második bajnoki címe felé Brittany Force.

Az NHRA királykategóriáját képező Top Fuel üdvöskéje hét pontos előnyben érkezett a pomonai szezonzáróra az összetett második helyén jegyzett Justin Ashleyvel szemben.

Édesapja, a tizenhatszoros Funny Car bajnok John Force tulajdonában lévő csapat 11.000 lóerős dragsterének volánja Brittany mögött a lehető legjobb rajtot produkálta a minden eldöntő finálén.

A pénteki kvalifikáció harmadik körében 338.94 mph-val, azaz 545.47 km/h-val száguldott végig a 304.8 méteres pályán, amivel új országos csúcsot állított fel.

Brittany számára ezen fegyvertény nem újdonság, lévén zsinórban immár tizedik alkalommal döntötte meg az NHRA uralkodó sebességrekordját.

Ebből adódóan tehát a Top Fuelok erre vonatkozó örökranglistájának első tizenegy helyén kizárólag az ő neve szerepel.

Jelenleg viszont ennél is fontosabb számára, hogy az előzetes pole megszerzésésével értékes bónuszpontokra tett szert, ami a vasárnapi döntőn kulcsfontosságú lehet számára.

Az NHRA alá tartozó szériákat tekintve csak a Pro Stock számít már lejátszott meccsnek, miután ezen kategória mezőnyének egyetlen hölgytagja, Erica Enders már Las Vegasban bebiztosította magának idei – teljes eddigi karrierjét tekintve pedig ötödik – titulusát.