Elsöprő győzelmet aratott a félidős választáson a republikánus színekben indult NASCAR-versenyző

Elsöprő győzelmet aratott a félidős választáson a republikánus színekben indult NASCAR-versenyző
credit: Austin Theriault RacingÖltönyre és nyakkendőre cserélte tűzálló overálját az ARCA Menards Series 2017-es bajnoka, Austin Theriault.

A 28 éves, tősgyökeres maine-i versenyző köztudottan rendkívül a szívén viseli a közösség sorsát.

A jelenlegi társadalmi, gazdasági és politikai helyzettel pedig olyannyira nincs megelégedve, hogy úgy döntött, saját kezébe veszi a dolgot.

Theriault képviselőnek jelöltette magát szülővárosában, Fort Kentben, a héten lezajlott félidős választáson pedig elsöprő többséggel, 71-29%-kal győzte le demokrata ellefelét.

„Alázattal tölt el, hogy Maine állam 1-es számú kerülete engem válaszott arra, hogy képviseljem őket a törvényhozásban” – írta Twitteren a versenyző.

„A szavazók mindkét pártnál frusztráltak. Remélem, kicsiny szerepet játszhatok abban, hogy emlékeztessem őket, ez nem a politikáról, egóról és összeesküvésekről szól, hanem az emberekért való kormányzásról. Itt az idő, hogy előrelépjünk.”

Theriault még tavasszal így indokolta új, politikai karrierjét a Bangor Daily Newsnak:

“A közelmúlt eseményei fájdalmasan világossá tették, hogy az elhibázott politikai döntések ellehetetlenítik az átlagos családok életét.

Biztos vagyok benne, hogy közös erővel képesek leszünk ismét felvirágoztatni Maine államot és megerősíthetjük Aroostook megyét. Itt az ideje annak, hogy a józan ész diadalmaskodjon a káosz felett.”

ARCA bajnoki címe mellett Theriault összesen huszonnégy versenyt teljesített a NASCAR nemzeti bajnokságaiban, ebből ötöt a királykategóriát képező Cupban.

Legjobb eredményét a 2015-ös, daytonai szezonnyitón produkálta, miután a negyedikként látta meg a kockás zászlót.

Legutolsó NASCAR-futamát 2019 őszén, Talladegán teljesítette.

Szponzorációs okok miatt karrierje megfeneklett, de a sportnak egyáltalán nem fordított háta.

Rendre részt vesz regionális late model és dirt-pályás viadalokon, emellett pedig néhány éve megalapította saját versenyző-iskoláját, aminek célja a feltörekvő generáció tehetségeinek felkutatása és oktatása.