Elliott hétvégén már Pastrana szériájában versenyez, a NASCAR-ból viszont elege van

Elliott hétvégén már Pastrana szériájában versenyez, a NASCAR-ból viszont elege van
credit: Logan Riely/Getty/NASCAR MediaIsmét csatlakozik a Nitro Rallycross mezőnyéhez Chase Elliott.

A 26 éves versenyző a 2021-es, floridai szezonzárón mutatkozott be a Travis Pastrana nevével fémjelzett szériában.

Akkor másodikként zárta az elődöntőt, egy ütközés miatt azonban büntetést kapott, így végül csak a nyolcadikként rangsorolták.

A 2020-as Cup-bajnok ebben az évben a Dreyer & Reinbold Racing színeiben szállhat harcba a november 12-13-án, tehát most hétvégén esedékes, arizonai forduló E-csportjában.

Ezen idén debütált kategóriában teljes egészében elektromos autókkal mérik össze tudásukat a versenyzők.

Az NRX fennállása második idényét futja, a címvédő pedig nem más, mint maga az alapító-tulajdonos Pastrana.

Elliott a negyedikként zárta a NASCAR Cup Series összetettjét, köszönhetően többek között egy Ross Chastainnel történt ütközésnek.

Az alapszakasz bajnoki címét megszerzett hendrickes a phoenixi szezonzáró után kertelés nélkül kijelentette, hogy momentán elege van a NASCAR-ból.

„Nem foglalkozom 2023-mal” – mondta sajtótájékoztatóján.

„Öt futamot nyertünk idén, ezek a statisztikák. Több győzelmünk volt, mint tavaly. Ne mondják nekem, hogy mennyi van hátra [a következő szezonig], mert nem érdekel és nem is akarom tudni. Most élvezni fogom a holtszezont, ahogyan mindenki más. Hosszú idény volt, alig várom a pihenést.

Határozott célunk van a következő évre és amikor eljön az ideje, akkor dolgozni fogunk érte, de nem most. Amikor jövőre visszatérünk Daytonán készen fogunk állni, jelen pillanatban viszont még csak nem is gondolok 2023-ra.”