NASCAR: Ijesztő tűzeset, kórházba került csapattag – Rémálomba illő szezonzárón van túl Keselowski gárdája

NASCAR: Ijesztő tűzeset, kórházba került csapattag – Rémálomba illő szezonzárón van túl Keselowski gárdájaEnyhén szólva is kiábrándítóan alakult a NASCAR Cup Series phoenixi szezonzárója az RFK Racing számára.

A csapat társtulajdonosa és versenyzője, Brad Keselowski az utolsó előtti, 35. pozícióban zárta csak a viadalt, miután az általa vezetett 6-os Ford a 270. körben nemes egyszerűséggel tüzet fogott a jobb-első keréknél.

Az incidens az Alex Bowman (Hendrick Motorsports) falazása miatt életbe lépett sárga zászlós szakasz alatt történt, a 2012-es bajnoknak pedig nem volt más választása, mint a pályán leparkolni a sűrű füstfelőbe burkolózó autót.

Szerencsére Keselowski ép bőrrel megúszta a történteket.A 38 éves pilóta idén teljesítette első szezonját az RFKR-nél, ahová tizenkét, a Team Penske-nél eltöltött esztendő után igazolt át nem titkoltan a tulajdonosi lehetőség miatt.

Idénye viszont nem alakult túl jól, amit jól példáz, hogy 2011 óta most először zárt nyeretlenül egy évet.

Legjobb eredményének a homesteadi ötödik pozíció számít.

Martinsville-en ugyan negyedikként ért célba, de ezt az eredményt elvesztette, miután a technikai ellenőrzésen túl könnyűnek találták az autóját, ami azonnali diszkvalifikációt vont maga után.

Nem csak neki nem jött ki a lépés a phoneixi finálén.

A Chris Buescher által vezetett 17-es gép kerékcseréért megbízott szerelőjét, Justin Edgellt az egyik – hivatalosan meg nem nevezett – konkurens csapat pilótája elütötte.

A szakembert rögtön kórházba szállították, az alapos kivizsgálás viszont nem tárt fel töréseket, vagy egyéb súlyos sérülést.

Edgellt az éjszaka folyamán ki is engedték és a csapattal hazarepült Észak-Karolinába.

Buescher egyébként a 21.-ként fejezte be a futamot, akárcsak magát az összetettet is.

A komplett szezont tekintve Keselowski a 24.-ként zárt.KAPCSOLÓDÓ: Történelmet írva lett a NASCAR Cup 2022-es bajnoka Joey Logano és a Team Penske