NASCAR: Tragikus hirtelenséggel elhunyt Ty Gibbs édesapja, egyben a Joe Gibbs Racing társtulajdonosa, Coy Gibbs

NASCAR: Tragikus hirtelenséggel elhunyt Ty Gibbs édesapja, egyben a Joe Gibbs Racing társtulajdonosa, Coy Gibbs
Coy Gibbs, Joe Gibbs, Ty Gibbs és Heather Gibbs november 5-én, a bajnoki címet követő hivatalos fotózáson (credit: Meg Oliphant/Getty/NASCAR)Fel sem lehet fogni azt az érzelmi hullámvasutat, amit a Gibbs család az elmúlt napokban átélt.

Ty Gibbs martinsville-i manővere következtében közellenséggé vált, az őt övező gyűlölethullámot teljes mértékben kizárva viszont szombaton sikerült megszereznie a NASCAR Xfintiy Series bajnoki címét.

Diadalát a Phoenix Racewayen közösen ünnepelhette édesapjával, egyben a Joe Gibbs Racing társtulajdonosával és operatív igazgatójával, Coy Gibbsszel.

Ekkor még nem sejtették, hogy ez az utolsó, közös pillanatuk.

Az eredeti tervek szerint Ty indult volna másnap a Cup Series szintén phoenixi szezonzáróján is, alig két órával a rajt előtt azonban a 23XI Racing bejelentette, hogy családi okok miatt a 20 éves pilóta kihagyja a futamot, helyét pedig Daniel Hemric veszi át.

A Joe Gibbs Racing nem sokkal később hivatalosan bejelentette ennek pontos okát is.

A család közleménye szerint Coy az éjszaka folyamán, álmában elhunyt.

49 esztendős volt.

Joe GIbbs alig négy év leforgása alatt a második gyermekét gyászolja.

J. D. Gibbs 2019 februárjában vesztette életét neurológiai betegség következtében, szintén 49 esztendősen.KAPCSOLÓDÓ: Ty Gibbs édesapjának utolsó nyilatkozata: “Nagyon büszke vagyok a fiamra”