Gragson: Gibbs pár év alatt vált egy szuper klassz srácból s*ggfejjé

Gragson: Gibbs pár év alatt vált egy szuper klassz srácból igazi s*ggfejjé
credit: Jared C. Tilton/Getty/NASCAR MediaDomináns győzelmet aratott a NASCAR Xfinity Series szombati, Phoenix Raceway rendezett szezonzáróján Ty Gibbs.

A Joe Gibbs Racing versenyzője a táv 200 köréből 125-öt töltött az élen, megnyerte mindkét szakaszt, majd a kockás zászlót is ő látta meg elsőként, behúzva ezzel a 2022 bajnoki címét, ráadásul rögtön az első teljes szezonjában.

A leintés után a közönség egy emberként fújolta ki, legnagyobb ellenfele, Noah Gragson viszont az első adandó alkalommal odament hozzá, hogy gratuláljon.

„Jó munkát végeztek, megvertek bennünket” – válaszolta, amikor a helyszíni riporterek erről a gesztusról kérdezték.

Cselekedte maximálisan sportszerű volt, pláne az elmúlt hetet követően.

A JR Motorsportsot szolgáló pilóta pár nappal ezelőtt kendőzetlen elmondta, miként is érez Gibbs iránt.

“Nem kedvelem őt” – jelentette ki a finálét megelőző, csütörtöki médianapon.

„Én kimondom azt, amit a többiek nem akarnak, vagy nem mernek.

Elegem van ebből a ‘Bocsánat, próbálok tanulni belőle’ hozzáállásából. Két éve ezt csinálja és semmi sem változik. Egyszerűen nem érdekli. Ő egy fantáziavilágban él.

Őszintén szólva ötletem sincs, hogy mi zajlik le a fejében. Mindenesetre fasza lehet olyan világban élni, ahol a tetteidnek nincs valós következményük.”

A két tehetség többször is konfrontálódott egymással a pályán az elmúlt időszakban, Gragsont pedig abszolút nem lepte meg az, amit kollégája Martinsville-en művelt.

Gibbs az október 29-ei futam utolsó körében

direkt kiütötte Brandon Jonest így elvéve tőle a győzelmet.

A manőverre ráadásul nem volt szüksége a rájátszás szempontjából, hiszen ő már a második hellyel döntős volt, míg csapattársának ehhez nyernie kellett volna. Később el is ismerte, hogy pontosan tisztában volt ezzel a szituációval.

Később töredelmesen bocsánatot kért a tettéért.

A történtek természetesen a szezonfinálé utáni sajtótájékoztatón is előkerültek, Gragson pedig ismét nem tett lakatot a szájára:

„Régebben jó haverok voltunk. Olyan 3-4 évvel ezelőtt egy nagyon klassz kölyök volt, tényleg. Az elmúlt pár évben viszont megváltozott, amit meg is mondtam neki.

Az iránta való tiszteletből nem akarok belemenni a részletekbe. de közöltem vele személyesen is, hogy szuper klassz srácból egy seggfejjé vált.

Még mindig kinőheti ezt. Nagyon jó munkát végzett ma és tisztességesen legyőzött bennünket. Nagyszerű emberekre van szükség körülötted ahhoz, hogy tanulhass és szerintem ő képes is erre. Remek autóversenyző.

Én magam is jártam már abban a cipőben, amikor egyedül vagy a világ ellen. Mindent összevetve, megvan benne a potenciál, de ennek maximumát még nem érte el a pályán kívül.”KAPCSOLÓDÓ: Egy hete a NASCAR leggyűlöltebb embere lett, most pedig már bajnok Ty Gibbs