Úgy fest, végképp bezáródtak az Indy 500 kapui Kyle Busch és Kyle Larson előtt

Úgy fest, végképp bezáródtak az Indy 500 kapui Kyle Busch és Kyle Larson előtt
credit: Logan Riely/Getty/NASCAR MediaPár nappal ezelőtt jelentette be hivatalosan a McLaren, hogy Tony Kanaan fogja vezetni a gárda negyedik autóját a 107. Indianapolis 500-on.

Ezzel megvan a legendás verseny harminchárom nevezője és már csak néhány tervezett – de hivatalosan még meg nem erősített – autóval bővülhet lista, amelyek volánjaira szintén IndyCar-tapasztalattal bíró pilóták esélyesek, mint például Sage Karam, Simona de Silvestro, vagy épp Ryan Hunter-Reay.

Egy dolog viszont szinte biztosra vehető: Kyle Buschnak és Kyle Larsonnak jelen állás szerint csodára lenne szüksége ahhoz, hogy tető alá hozzanak egy szerződést maguknak.

Helyzetüket tovább nehezíti, hogy csak Chevrolet-csapatok jöhetnek szóba náluk, lévén a NASCAR Cupban is ezen márkának vezetnek.

Korábban mindketten tárgyaltak a McLarennel, Zak Brownék választása azonban Kanaanra esett, mondván az ő hatalmas tapasztalatával nagyobb esélyük van a jó eredményre, vagy akár a győzelemre is.

A Team Penske szóba sem jöhet, mivel eszük ágában sincs egy negyedik autót hadrendbe állítani, az Ed Carpenter Racing pedig inkább hosszabb távú projektekben gondolkodik, így nem szimpatizálnak egy „Indy-only”-programmal.

Busch pedig már teljesen le is mondott a nagy debütálásról.

A NASCAR most hétvégi, Phoenix Racewayen zajló szezonzárójának helyszínén tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy az Indy 500-zal kapcsolatos összes tárgyalása zátonyra futott és minden ajtó becsukódott előtte.

Hasonló Larson helyzete is, akinek szintén sivárak a kilátásai.

„Az idei Indy 500 után részletesen kifaggattam Jiimmie-t [Johnson], hogyan érezte magát, milyen volt vezetni és hasonlók” – nyilatkozta szintén Phoenixen a Hendrick Motorsports pilótája, akinek törekvéseit Rick Hendrick is maximálisan támogatja.

„Nyilvánvaló, hogy én is szeretnék ott versenyezni, de semmi előrelépés nem történt az ügyben. Ha jönne egy lehetőség versenyképes autóval, akkor azonnal benne lennék.

Nem egyszerű viszont, hogy egyetlen gyártóra vagyunk korlátozva. Hallottam, hogy Kyle [Busch] számára is elakadtak a dolgok. Nehéz, de én továbbra is nagyon szeretnék indulni.”